Πυρκαγιά και βύθιση Θ/Γ σκάφους στην Κεφαλονιά

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες από ιδιώτη, η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, για πυρκαγιά στο Θ/Γ “GOLD LADY” σημαίας Πολωνίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κατελειού ν. Κεφαλληνίας, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στο σημείο μετέβη ένα περιπολικό σκάφος ΛΣ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το Τ/Χ “ΑΛΤΕΜΠΑΡΑΝ” Τ.Α. 336, το θαλάσσιο μέσο αναψυχής “ΣΑΝ ΤΖΟΡΤΖΙΟ” Σ.Α. 54, το Ε/Π-Α/Κ “ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΕΥΘΥΜΙΑ” Ν.Λ. 898 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ιδιώτες εθελοντικής ομάδας δασοπυρόσβεσης, καθώς και περιπολικό όχημα Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. από ξηράς.

Οι επιβαίνοντες, οι οποίοι περισυνελέγησαν από το “ΑΛΤΕΜΠΑΡΑΝ”, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια στο καταφύγιο Κατελειού Κεφαλληνίας, καλά στην υγεία τους και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, για προληπτικούς λόγους.

Το “GOLD LADY” βυθίστηκε κατά τη διάρκεια προσπάθειας κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ενώ από το συμβάν δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail