Οι ισχυρισμοί του Μπάιντεν για την υποτιθέμενη πυρηνική κλιμάκωση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι υποκρισία

Η χρήση όπλων μαζικής καταστροφής σε μια σύγκρουση δεν έχει συμβεί από τις 9 Αυγούστου 1945, όταν οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έριξαν τη δεύτερη ατομική βόμβα στην ιαπωνική πόλη Ναγκασάκι (η πρώτη κατέστρεψε τη Χιροσίμα μόλις τρεις ημέρες πριν), σκοτώνοντας δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε δευτερόλεπτα. Με πάνω από χίλιες δοκιμές, οι ΗΠΑ είναι επίσης διαβόητες για την πυροδότηση του μεγαλύτερου αριθμού ατομικών και θερμοπυρηνικών όπλων στην ιστορία.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Και όμως, η πολεμική θαλασσοκρατία επίσης γνωστή για τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής (ΟΜΚ) ως πρόσχημα για να εξαπολύσει επιθετικούς πολέμους και εισβολές εναντίον δεκάδων κυρίαρχων χωρών, υποτίθεται πως αποτρέπει τη χρήση τέτοιων όπλων στον πόλεμο. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού πρέπει να είναι το Ιράκ, στο οποίο οι ΗΠΑ και οι πολυάριθμες δορυφορικές χώρες έχουν επιτεθεί πολλές φορές με αυτό το πρόσχημα. Τα ιρακινά ΟΜΚ δε βρέθηκαν ποτέ, αν και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να επιμένουν ότι η καταστροφή της χώρας της Μέσης Ανατολής υποτίθεται πως ήταν δικαιολογημένη.



Παρόλο που σχεδόν ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει ότι οι κατηγορίες των ΗΠΑ κατά του Ιράκ βασίστηκαν σε ψευδείς ισχυρισμούς, η Αμερική φαίνεται αποφασισμένη να συνεχίσει να χρησιμοποιεί αυτό το πρόσχημα όταν επιτίθεται σε άλλους. Κατηγορεί τη Συρία για χρήση χημικών όπλων για πάνω από μια δεκαετία τώρα, όλα χωρίς βάσιμες αποδείξεις και έχει μάλιστα επιτεθεί απευθείας στη χώρα και τις δυνάμεις ασφαλείας της με αυτό το πρόσχημα.

Εκτός από τη Συρία, η υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πολιτική Δύση προβάλλει τους ίδιους ισχυρισμούς κατά της Ρωσίας. Από τις 24 Φεβρουαρίου, οι ΗΠΑ και οι πολυάριθμοι υποτελείς τους κατηγορούν τη Μόσχα για χρήση χημικών όπλων κατά την ειδική στρατιωτική της επιχείρηση κατά της νεοναζιστικής χούντας στο Κίεβο. Τα δυτικά κρατικά και εταιρικά κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης περιστρέφουν αυτή την αφήγηση εδώ και μήνες, ειδικά τον Απρίλιο και τον Μάιο. Ωστόσο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανέβασε τους τόνους και ουσιαστικά κατηγόρησε τη Ρωσία ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία.

Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στο «60 Minutes», ο Τζο Μπάιντεν «προειδοποίησε» τον Ρώσο ομόλογό του, Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, «να μην αλλάξει το πρόσωπο του πολέμου» - υποτίθεται - «χρησιμοποιώντας τακτικά πυρηνικά ή χημικά όπλα» ενάντια στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου. "Μη. Μη. Μη. Θα αλλάξεις το πρόσωπο του πολέμου που δε μοιάζει με τίποτα με το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ μιλώντας στο δημοσιογράφο του CBS, Σκοτ ​​Πέλι.

Η ερώτηση πιθανότατα σκηνοθετήθηκε ως ένας τρόπος να απεικονιστεί η Ρωσία με το χειρότερο δυνατό φως, παρουσιάζοντας τις ΗΠΑ ως την υποτιθέμενη «φωνή της λογικής», κάτι που είναι αρκετά υποκριτικό δεδομένης της ιστορίας των ΗΠΑ στη χρήση ΟΜΚ. Ο Μπάιντεν δε διευκρίνισε τι θα έκαναν οι ΗΠΑ σε περίπτωση που η Ρωσία αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τέτοια όπλα, αλλά υποστήριξε ότι θα ήταν «συνεπακόλουθο» και πως το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν: «Θα γίνουν περισσότερο παρίας στον κόσμο από ΄όσο υπήρξαν ποτέ». Χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, δήλωσε ότι η αντίδραση των ΗΠΑ «θα εξαρτηθεί από την έκταση του τι κάνουν».

Είναι σαφές πως αυτές οι προειδοποιήσεις και οι κενές απειλές έχουν σχεδιαστεί κυρίως για οικιακή χρήση, δεδομένης της μη κολακευτικής κατάστασης της οικονομίας της Αμερικής και του σοβαρού πληθωρισμού που πλήττει την αγοραστική δύναμη του αμερικανικού λαού. Επιπλέον, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η Ρωσία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε είδος ΟΜΚ. Οι στρατηγικές δυνάμεις της Ρωσίας έχουν τεθεί σε κατάσταση συναγερμού τους προηγούμενους μήνες, αλλά αυτό ήταν ως απάντηση στις ενέργειες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Το καθεστώς του Κιέβου κατηγορεί τακτικά τη Ρωσία για εικαζόμενη χρήση χημικών όπλων, αλλά κανένας από αυτούς τους ισχυρισμούς δεν υποστηρίχθηκε ποτέ από κανένα στοιχείο και χρησιμοποιήθηκε κυρίως για σκοπούς πολεμικής προπαγάνδας. Πιο πρόσφατα, οι αξιωματούχοι του καθεστώτος του Κιέβου ισχυρίζονται επίσης ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί τώρα τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής του Zaporozhye της σοβιετικής εποχής για «πυρηνικό εκβιασμό» και για «εξαπόλυση πυρηνικού τρόμου». Αυτοί οι ισχυρισμοί είναι αρκετά περίεργοι και ακόμη και ειρωνικοί, δεδομένου του γεγονότος πως οι νεοναζιστικές δυνάμεις της χούντας βομβαρδίζουν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής εδώ και μήνες, διακινδυνεύοντας μια πιθανή πυρηνική καταστροφή, πιθανώς τάξεις μεγέθους χειρότερη από τις καταστροφές του Τσερνομπίλ το 1986 ή της Φουκουσίμα το 2011.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε ότι ο κόσμος βρισκόταν «ένα λάθος υπολογισμό μακριά από τον πυρηνικό αφανισμό». Τότε, ο Γκουτέρες πρόσθεσε πως «ήμασταν εξαιρετικά τυχεροί μέχρι στιγμής» και ζήτησε μια ευρύτερη κατάργηση όλων των πυρηνικών δυνάμεων, αλλά τόνισε επίσης ότι η «τύχη» που είχε απολαύσει ο κόσμος μέχρι στιγμής για να αποφύγει την πυρηνική καταστροφή «μπορεί να μη διαρκέσει» και προέτρεψε τον κόσμο «να ανανεώσει μια ώθηση προς την εξάλειψη όλων αυτών των όπλων».

"Η τύχη δεν είναι στρατηγική. Ούτε είναι ασπίδα από τις γεωπολιτικές εντάσεις που βράζουν μια πυρηνική σύγκρουση", κατέληξε.

Η Μόσχα εξέφρασε επίσης τη δική της ανησυχία για το ενδεχόμενο πυρηνικής κλιμάκωσης, αλλά αυτές οι προειδοποιήσεις στράφηκαν στην πολιτική Δύση, ιδιαίτερα στην στρατιωτική της πτέρυγα με τη μορφή του ΝΑΤΟ, που διεξάγει μια συρόμενη επέκταση προς τα σύνορα της Ρωσίας για πάνω από τρεις δεκαετίες τώρα παρά τις υποσχέσεις να μην το κάνει.

Τον Απρίλιο, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δεσμεύτηκε πως η Μόσχα θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να αποφύγει τη χρήση πυρηνικών όπλων. Ωστόσο, τόνισε επίσης τον κίνδυνο υποτίμησης του πόσο γρήγορα θα μπορούσαν να ξεφύγουν τα πράγματα εκτός ελέγχου στην Ουκρανία, εάν η πολιτική Δύση συνεχίσει τις πολεμικές πολιτικές της έναντι της Ρωσίας. Τα σχόλια του Λαβρόφ στράφηκαν ειδικά στο ΝΑΤΟ και τον αποσταθεροποιητικό του ρόλο στην Ουκρανία, καθώς η επιθετική στρατιωτική συμμαχία έχει εμπλακεί ουσιαστικά σε έναν πόλεμο αντιπροσώπων κατά της Ρωσίας παρέχοντας όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στη νεοναζιστική χούντα στο Κίεβο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail