Η Ρωσία ουσιαστικά εξαλείφει τα υπολείμματα της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας — πηγή

Μikhail Μarkiv/ΤΑSS
Freepen.gr - Το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί από τις Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις και τα συστήματα αεράμυνας, δήλωσε στο TASS τη Δευτέρα στρατιωτική - διπλωματική πηγή.

«Ολόκληρο το εξειδικευμένο επιχειρησιακό προσωπικό της πρώην πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας - αεροσκαφών Mig-29, Su-27 και Su-25 - έχει ουσιαστικά εξαλειφθεί από τις αποτελεσματικές ενέργειες των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και των συστημάτων αεράμυνας», είπε η πηγή.

Σύμφωνα με αυτό, οι υποσχέσεις της Δύσης να παραδώσει περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη σοβιετικής κατασκευής πιθανότατα θα παραμείνουν ανεκπλήρωτες. Η πηγή διευκρίνισε ότι η Ουκρανία αναγκάστηκε να εμπλέξει ελάχιστα εκπαιδευμένους δόκιμους για πολεμικές εξόδους που οδήγησαν σε «καταστροφικές απώλειες μεταξύ των υπολειμμάτων της ουκρανικής αεροπορίας».
 


Η πηγή είπε πως οι προσπάθειες για στρατολόγηση περισσότερων πιλότων στην Πολωνία και σε άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης δεν ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες. «Οι λίγοι που συμφώνησαν είναι ήδη στον τάφο ή σε νοσοκομεία», εξήγησε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail