Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα εάν χρειαστεί, είπε ο Μεντβέντεφ

RIA Novosti / Grigory Sysoev
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα, εάν είναι απαραίτητο, σύμφωνα με τις βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Πρέπει να σας υπενθυμίσω ξανά - για όσους κωφούς ακούνε μόνο τους εαυτούς τους. Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν είναι απαραίτητο. Σε προκαθορισμένες περιπτώσεις. Σε αυστηρή συμφωνία με τις βασικές αρχές της Πολιτικής Πυρηνικής Αποτροπής του Κράτους. Εάν εμείς ή οι σύμμαχοί μας δεχτούμε επίθεση που διαπράχθηκε χρησιμοποιώντας αυτό το είδος όπλου ή εάν η επίθεση με τη χρήση συμβατικών όπλων απειλεί την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Μεντβέντεφ σημείωσε πως «στους εχθρούς μας αρέσει να κάνουν μεγαλειώδεις δηλώσεις», για να χρησιμοποιήσουν τους όρους «ελευθερία», «δημοκρατία», «αποστολή». Το χαρακτήρισε δημαγωγία και «κακή ρητορική κραυγής» που χρησιμοποιούνται «σε μια προσπάθεια να υπερασπιστούν την αποκλειστικότητά τους και το δικαίωμα να κυβερνούν τον κόσμο».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail