Ρωσία: Τέλος το πετρέλαιο για όποιον επιβάλει πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου μας!

Yegor Aleyev/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία θα αναστείλει τις προμήθειες πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου στα κράτη, τα οποία θα αποφασίσουν να περιορίσουν την τιμή του πετρελαίου από τη χώρα, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, μεταδίδει το πρακτορείο ΤΑΣΣ.

«Όσον αφορά τους περιορισμούς τιμών, εάν επιβάλλουν περιορισμούς στις τιμές, απλώς δε θα προμηθεύουμε πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου σε τέτοιες εταιρείες ή κράτη που επιβάλλουν περιορισμούς, καθώς δεν θα εργαστούμε σε μη ανταγωνιστικό καθεστώς», είπε.

Ο Νόβακ επέκρινε επίσης τις προτάσεις για επιβολή περιορισμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου ως «εντελώς παράλογες», προσθέτοντας πως το μέτρο θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

«Παρέμβαση στους μηχανισμούς αγοράς μιας τόσο σημαντικής βιομηχανίας όπως η πετρελαϊκή βιομηχανία, η οποία είναι η πιο σημαντική από την άποψη της διασφάλισης της ενεργειακής ασφάλειας όλου του κόσμου, τέτοιες προσπάθειες μόνο θα αποσταθεροποιήσουν τη βιομηχανία πετρελαίου, την αγορά πετρελαίου», είπε ο Νόβακ σημειώνοντας ότι όσοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί καταναλωτές πληρώνουν ήδη υψηλές τιμές για την ενέργεια τώρα, θα πληρώσουν για το μέτρο καταρχήν.

«Αυτό θα καταστρέψει πλήρως την αγορά», τόνισε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail