Καντίροφ: Θα είχα κηρύξει επιστράτευση εδώ και πολύ καιρό χρησιμοποιώντας οποιοδήποτε όπλο!

Freepen.gr - «Επιτρέψτε μου να ηρεμήσω τους πιο ένθερμους και δύσπιστους σχολιαστές. Κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης, δεν υποχωρούμε πουθενά και οπουδήποτε. Όλα αυτά είναι δυτικές προκλήσεις και ψεύτικα. Μην αφήσετε τον εαυτό σας να ξεγελαστεί. Υπάρχουν έννοιες όπως η τακτική και η στρατηγική» είπε ο Ραμζάν Καντίροφ, ηγέτης της Τσετσενικής Δημοκρατίας.

«Δεν μπορούμε να πυροβολούμε αδιακρίτως τους πάντες, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών, μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε τις μανιακές επιθυμίες των αδαών του καναπέ. Σε αυτήν την ειδική επιχείρηση, η Ρωσία προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει τις ανθρώπινες απώλειες. Ωστόσο, οι Ναζί Μπαντέρα μπορούν να το αντέξουν οικονομικά μέχρι το σημείο που πυροβολούν τους δικούς τους ανθρώπους. Εξ ου και οι διαφορές στην τακτική» σχολίασε.

«Οι στρατηγοί μας, που αποφοίτησαν από στρατιωτικές ακαδημίες, γνωρίζουν καλά τις περιπλοκές των στρατιωτικών θεμάτων και αφήνουν τον εχθρό να κάνει μόνο ό,τι είναι ωφέλιμο για εμάς. Παγιδέψτε τους, αναγκάστε τους να έρθουν στο πεδίο ή παρασύρετέ τους σε μια παγίδα. Η ηγεσία του στρατού συνδυάζει τέλεια όλες αυτές τις μεθόδους.

Λοιπόν, φίλοι, ας μην κροταλιστούμε στον καναπέ, αλλά ας βρούμε τα σωστά λόγια συμπαράστασης για τους μαχητές μας και ας προσευχηθούμε γι’ αυτούς ώστε να επιστρέψουν όλοι ζωντανοί και υγιείς, με νίκη».

Μερικά άλλα σημεία από την ομιλία του Καντίροφ:

— Υπάρχουν πολλές φήμες και ψεύτικες. Κάποιες κατηγορίες πολιτών τα αγοράζουν.

— Ο πόλεμος δε γίνεται μονομερώς, ειδικά όταν αντιτίθενται δεκάδες κράτη. Στην Ουκρανία, η κινητοποίηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, χωρικοί που δεν έχουν δει ποτέ πολυβόλο στέλνονται στο μέτωπο.

— Αν με ρωτάτε, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Κανείς δε σχεδιάζει να υποχωρήσει, υπάρχει μαχητική διάθεση. Αλλά, αν με ρωτάτε, η ειδική επιχείρηση έχει εξελιχθεί εδώ και καιρό σε στρατιωτικές ενέργειες. Θα είχα κηρύξει στρατιωτικό νόμο και επιστράτευση εδώ και πολύ καιρό, θα είχα αρχίσει να προετοιμάζω τον πληθυσμό για επιστράτευση και θα χρησιμοποιούσα κάθε ευκαιρία για να τελειώσω με αυτά τα κακά πνεύματα πιο γρήγορα.

— Δεν το λέω ως επικεφαλής της περιφέρειας. Το λέω ως πατριώτης, ως εθελοντής. Κανείς δε με διέταξε ποτέ να το πω αυτό. Λέω τη γνώμη μου.

— Οι δυνάμεις και τα μέσα που έχουν παρασχεθεί στην Ουκρανία είναι μεγαλύτερα από όσα περιμέναμε. Μπορεί κάποια στιγμή να υπολογίσαμε λάθος.

— Πήραμε τις περιοχές Χερσώνα και Χάρκοβο. Το έχουμε κάνει αυτό. Τα παιδιά μου έχουν πάει στη Μαριούπολη.

— Δεν πρέπει να περιμένει κανείς την κινητοποίηση. Κάθε περιοχή πρέπει να παρέχει δυνάμεις και μέσα που διαθέτει. Προσφέρουν ό,τι μπορούν. Η συζήτηση είναι εύκολη, η πληκτρολόγηση είναι εύκολη, η υποκριτική είναι μια διαφορετική ιστορία.



— Ακόμα κι αν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι με την πορεία της ειδικής επιχείρησης, πρέπει να στηρίξουμε τα παιδιά μας. Θα χρησιμοποιούσα οποιαδήποτε όπλα, γιατί πολεμάμε ενάντια στο μπλοκ του ΝΑΤΟ.

— Ακόμα κι αν τελειώσει αυτός ο πόλεμος, ο πόλεμος μας με αυτούς τους σατανάδες δε θα τελειώσει. Δεν ξεκινήσαμε τον πόλεμο για να υποχωρήσουμε.

— Δεν έχουν παραδόσεις, έθιμα, θρησκεία. Η Ρωσία είναι το καλύτερο μέρος στον κόσμο για τέτοιους ανθρώπους (πιστούς). Και το καλύτερο μέρος για τους μουσουλμάνους.

— Θα περιμένουμε την απόφαση του προέδρου. Ας προσευχηθούμε και ας ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού.


* απόδοση από english.pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail