Πλησιάζουμε σε μια μοιραία στιγμή της ιστορίας

robertwaghorn / pixabay
Αγαπητοί αναγνώστες, σας εξήγησα ότι δεν υπήρξε ρωσική ήττα στην Ουκρανία και δε θα είναι ρωσική ήττα. Σας ενημέρωσα πως ο Πούτιν και το Κρεμλίνο έχουν δεσμευτεί σε ένα σημαντικό πράγμα που διαφοροποιεί τη Ρωσία από τις ΗΠΑ και αυτό είναι ότι η Ρωσία ακολουθεί το διεθνές δίκαιο και οι ΗΠΑ όχι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπήρξε «ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» όπως διακηρύχθηκε από δυτικούς προπαγανδιστές. Το Κίεβο, η λειτουργία της κυβέρνησης της Ουκρανίας και οι πόλεις και οι υποδομές της δυτικής Ουκρανίας δεν έχουν δεχθεί επίθεση. 

Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς - paulcraigroberts.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Το Κρεμλίνο έχει περιορίσει τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στις περιοχές της Ουκρανίας όπου ο ρωσικός πληθυσμός βομβαρδίστηκε, καταλήφθηκε και δολοφονήθηκε από τις ουκρανικές δυνάμεις και οι οποίες αντιμετώπισαν τον περασμένο Φεβρουάριο μια εισβολή ενός μεγάλου ουκρανικού στρατού εκπαιδευμένου από τη Δύση και πολιτοφυλακών νεοναζί με σκοπό να να ανατρέψει τις δύο ανεξάρτητες δημοκρατίες του Ντονμπάς που αναγνωρίστηκαν από τη ρωσική κυβέρνηση. Οι δημοκρατίες ζήτησαν την επέμβαση της Ρωσίας, η οποία κατέστησε την «περιορισμένη στρατιωτική επιχείρηση» νόμιμη βάσει του διεθνούς δικαίου.

Όπως γνωρίζουν οι αναγνώστες μου, θεωρώ την περιορισμένη επιχείρηση λάθος, καθώς οδήγησε στη σύγκρουση και επέτρεψε στη Δύση να εμπλακεί βαθιά, υποσχόμενη έτσι έναν ευρύτερο πόλεμο που πιθανότατα θα μετατραπεί σε πυρηνικό. Νόμιζα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι η Ρωσία έδινε έμφαση στη νομιμότητα με κίνδυνο πυρηνικού πολέμου.

Το Κρεμλίνο έχει τώρα ενεργήσει για να άρει τον περιορισμό του διεθνούς δικαίου με τα δημοψηφίσματα στις τέσσερις περιοχές εάν οι κάτοικοι επιθυμούν την επανένωση με τη Ρωσία. Είναι σαφές ότι η ψηφοφορία θα είναι "ναι" και η Δούμα και το Κρεμλίνο θα προχωρήσουν γρήγορα στην επανενσωμάτωση της πρώην ρωσικής επικράτειας πίσω στη Ρωσία.

Σε εκείνο το σημείο, η συνέχιση του πολέμου από την Ουκρανία συνεπάγεται άμεση ουκρανική επίθεση εναντίον της ίδιας της Ρωσίας. Αυτό ελευθερώνει τα χέρια του Κρεμλίνου καθώς ο πόλεμος γίνεται η απάντηση της Ρωσίας στην ουκρανική επιθετικότητα. Σε αυτό το σημείο θα είναι σαφές σε όλους τους εμπλεκόμενους ότι το Κίεβο, η κυβέρνηση της Ουκρανίας και οι πόλεις και οι υποδομές της δυτικής Ουκρανίας δεν έχουν πλέον ασυλία. Με άλλα λόγια, μετατρέπεται σε πραγματικό πόλεμο με καταστροφικές συνέπειες για την Ουκρανία και πιθανώς και για όλους τους δυτικούς προμηθευτές όπλων και πληροφοριών.



Οι Αμερικανοί δεν είναι προετοιμασμένοι για αυτό, γιατί το μόνο που έχουν ακούσει για τη σύγκρουση είναι η ρωσοφοβική προπαγάνδα και η ψευδής αναφορά της πραγματικότητας.

Ο Λάρι Τζόνσον, ένας έντιμος και ικανός σχολιαστής, επαναλαμβάνει αυτή την αφήγηση και προσθέτει ότι η Δύση δεν έχει την ικανότητα να παράγει όπλα και πυρομαχικά στην κλίμακα που απαιτεί ένας πλήρης πόλεμος και πως οι ευρωπαϊκές οικονομίες αντιμετωπίζουν διακοπές λειτουργίας ως συνέπεια των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας. Το μήνυμα είναι ότι οι ΗΠΑ/ΝΑΤΟ δεν έχουν κανένα μέσο για να αποτρέψουν μια ταχεία ρωσική κατάκτηση της Ουκρανίας παρά μόνο με την προσφυγή σε πυρηνικό πόλεμο, οπότε ο Δυτικός Κόσμος θα πάψει να υπάρχει.

Το ότι θα μπορούσαμε να βρεθούμε σε αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη θέση οφείλεται στην πλήρη απουσία στη Δύση ενός έντιμου και ανεξάρτητου ΜΜΕ και τίμιων και ικανών ειδικών σε θέματα Ρωσίας. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει νοημοσύνη στη Δύση μεταξύ αυτών που λαμβάνουν αποφάσεις και δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες που έρχονται στους δυτικούς πληθυσμούς.

Εγώ και μερικοί άλλοι έχουμε κάνει τεράστιες προσπάθειες, αλλά μας αποκαλούν «συνωμοσιολόγους», «Ρώσους πράκτορες/απατεώνες» και άλλα ονόματα που χρησιμοποιούνται για να δυσφημήσουν αυτούς που πραγματικά κατανοούν την πραγματικότητα της κατάστασης. Οι αυξανόμενοι περιορισμοί σχετικά με το τι μπορεί να ειπωθεί, ή εάν ειπωθεί να δοθεί προσοχή, έχει δημιουργήσει τεράστια άγνοια καθώς φτάνουμε σε μια πιθανή μοιραία στιγμή της ιστορίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail