Η Πολωνία θα μοιράσει δισκία ακτινοβολίας στα σχολεία

Deygus / pixabay
Freepen.gr - Οι Πολωνοί δάσκαλοι κλήθηκαν να μοιράσουν χάπια ιωδίου κατά της ακτινοβολίας στους μαθητές σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τοπικοί αξιωματούχοι λένε πως προετοιμάζονται για ένα πιθανό πυρηνικό επεισόδιο, προσθέτοντας ωστόσο ότι ένα τέτοιο σενάριο είναι μάλλον απίθανο.

Ο Μάρεκ Πλέσνιαρ, επικεφαλής της Εθνικής Ένωσης Εκπαιδευτικού Προσωπικού Διοίκησης (OSKKO), δήλωσε στην εφημερίδα Rzeczpospolita την Παρασκευή ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν λάβει οδηγίες πως, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, θα πρέπει να μοιράσουν χάπια ιωδιούχου καλίου, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της ακτινοβολίας δηλητηρίαση.

Πρόσθεσε ότι σε κάποιους είπαν πως θα έπρεπε να διανείμουν τα χάπια εντός έξι ωρών μετά από ειδοποίηση.

Ο εκπρόσωπος του Δημαρχείου της Βαρσοβίας Γιακούμπ Λεντουτσόφσκι δήλωσε στην εφημερίδα ότι οι αρχές προετοιμάζονται για πιθανή πυρηνική απειλή. Δήλωσε, ωστόσο, πως προς το παρόν «ο κίνδυνος ενός συμβάντος ακτινοβολίας είναι ελάχιστος».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail