Η Τουρκία θα στείλει περισσότερα στρατεύματα και όπλα στα Κατεχόμενα

Foreign Minister Mevlüt Çavuşoğlu speaks at a youth gathering at the Pamukkale University, Sept. 29, 2022. (IHA Photo)
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η Τουρκία θα αναπτύξει περισσότερες δυνάμεις στο ψευδοκράτος για να βοηθήσει στην κάλυψη των αναγκών των Τουρκοκυπρίων.

Μιλώντας σε συγκέντρωση νέων στην επαρχία Παμούκαλε, ο Τσαβούσογλου είπε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο.

«Θα αναπτύξουμε περισσότερες δυνάμεις για να προστατεύσουμε τους Τουρκοκύπριους και να παρέχουμε οτιδήποτε χρειαστούν όσον αφορά τα όπλα», είπε.

Ο Τσαβούσογλου επέκρινε επίσης τις ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων στην ελληνοκυπριακή κυβέρνηση.

«Η ελληνική Κύπρος είναι γνωστή για το ξέπλυμα χρήματος», είπε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας πως μετέφερε την αποδοκιμασία της Τουρκίας στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

«Δώστε τους χρήματα. Τους αρέσει και τα χρειάζονται, γιατί τους δίνετε όπλα;» ανέφερε ο Τσαβούσογλου ότι ρώτησε τον Μπλίνκεν.

Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία της διπλωματίας για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail