Η Ρωσία εκπλήσσει τους πάντες με τη στρατηγική της για το χρυσό

Freepen.gr - Αφού οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους επέβαλαν κυρώσεις στα ρωσικά συναλλαγματικά αποθέματα, σχεδόν τα μισά από αυτά πάγωσαν. Ωστόσο, η Ρωσία εξέπληξε τους πάντες με την στρατηγική της για τον χρυσό.

Υπήρξε αυξημένο ενδιαφέρον για χρυσό στις παγκόσμιες αγορές, σημείωσε η κινεζική έκδοση NetEase.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, η Ρωσία επενδύει ενεργά σε χρυσό για να συγκεντρώσει τα περιουσιακά στοιχεία που πολλοί αναφέρουν τώρα ως ένα από τα μεγαλύτερα αποθέματα χρυσού στον κόσμο.

Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια, η Ρωσία μείωσε σημαντικά τη δραστηριότητα στον τομέα αυτό. Επιπλέον, η Ρωσία εξάγει σημαντικό μέρος των περιουσιακών στοιχείων χρυσού.

Πέρυσι, η Ρωσία εξήγαγε πάνω από 300 τόνους χρυσού αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σύμφωνα με Κινέζους ειδικούς, υπάρχει παρόμοια κατάσταση φέτος, αν και σήμερα η Ρωσία εξάγει χρυσό στην Κίνα, παρά στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως έκανε πριν.

Μέχρι το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Κίνα δεν αγόραζε ρωσικό χρυσό, αλλά τους τελευταίους έξι μήνες, οι αγορές της αυξήθηκαν δραματικά, ανέφερε το άρθρο στην κινεζική έκδοση.

Οι συγγραφείς σημείωσαν ότι εξεπλάγησαν από τη διαφορά στην προσέγγιση της Ρωσίας και της Κίνας για την αναπλήρωση των αποθεμάτων χρυσού. Η Ρωσία πουλά σχεδόν όλο τον εξορυσσόμενο χρυσό της και η κινεζική πλευρά τον αγοράζει. Μια λεπτομερής ανάλυση εξηγεί την κατάσταση.

Η Ρωσία αύξησε την αγορά χρυσού μετά την απόφαση της Μόσχας να εγκαταλείψει σχεδόν πλήρως τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα. Η Ρωσία αγόραζε χρυσό πουλώντας αμερικανικούς τίτλους. Η Μόσχα θα μπορούσε έτσι να διαφοροποιήσει τα αποθέματά της σε χρυσό και συνάλλαγμα.

Οι κινεζικές αρχές άρχισαν να ενεργούν παρόμοια, αν και καθυστερημένα. Η Κίνα καταργεί τώρα σταδιακά τα αμερικανικά ομόλογα αξίας άνω του ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων. Αυτή είναι η διαφορά μεταξύ των προσεγγίσεων της Μόσχας και του Πεκίνου για τη συσσώρευση αποθεμάτων χρυσού, αναφέρει το άρθρο.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ, η Μεγάλη Βρετανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση επέβαλαν κυρώσεις στην εισαγωγή ρωσικού χρυσού. Ο αντίκτυπος μιας τέτοιας κίνησης θα ήταν περιορισμένος, σημείωσε το Bloomberg .

 

* πληροφορίες pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail