Η Πολωνία απαιτεί αποζημιώσεις 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τη Γερμανία

RIA Novosti / Alexey Vitvitsky
Freepen.gr - Η Πολωνία θα απαιτήσει περισσότερα από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια από τη Γερμανία ως αποζημίωση για ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ο επικεφαλής του κυβερνώντος Κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης της Πολωνίας (PiS), Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

"Το ποσό που παρουσιάστηκε ως το κόστος της ζημιάς είναι 6 τρισεκατομμύρια 200 δισεκατομμύρια ζλότι (1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια)", δήλωσε ο Kaczynski, παρουσιάζοντας μια έκθεση για τις στρατιωτικές απώλειες της Πολωνίας.

Σύμφωνα με τον Kaczynski, το ποσό αυτό είναι «εντελώς προσιτό για τη Γερμανία». Παράλληλα, δεν απέκλεισε στο μέλλον να αυξηθεί περισσότερο.

Σύμφωνα με τον Kaczynski, «η Γερμανία δεν έχει ακόμη πληρώσει για τα εγκλήματά της κατά της Πολωνίας». Αγανακτεί για το γεγονός ότι πολλοί εγκληματίες Ναζί δεν τιμωρήθηκαν, και μερικοί μάλιστα «κατέλαβαν υψηλές θέσεις» στη μεταπολεμική Γερμανία.

Ο επικεφαλής του PiS σημείωσε πως η παρουσίαση της έκθεσης για τις επανορθώσεις είναι «μια απόφαση να τεθεί αυτό το ζήτημα στη διεθνή σκηνή και ειδικά στις Πολωνο-Γερμανικές σχέσεις». Σημείωσε ότι η Πολωνία θέλει «να λάβει αποζημίωση για όλα όσα έκανε το γερμανικό κράτος και ο γερμανικός λαός στην Πολωνία το 1939-1945».

«Αυτός είναι ο στόχος μας, ο οποίος εντάσσεται στην έννοια της αποκατάστασης της κανονικής κατάστασης στη λειτουργία του πολωνικού κράτους», τόνισε ο Kaczynski.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail