Ο Μπάιντεν αρνείται να ορίσει τη Ρωσία κρατικό χορηγό της τρομοκρατίας για έναν απλό λόγο

Freepen.gr -
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν αρνήθηκε να βάλει τη Ρωσία στον κατάλογο των κρατών που χορηγούν την τρομοκρατία. Οι ειδικοί υποθέτουν ότι ο Μπάιντεν πήρε μια τέτοια απόφαση να μην καταστρέψει εντελώς τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν απάντησε αρνητικά σε ερώτηση για το αν θεωρεί απαραίτητο να συμπεριληφθεί η Ρωσία στη λίστα των χορηγών της τρομοκρατίας. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα αξιολόγησε θετικά την απόφασή του.

«Ερωτηθείς εάν η Ρωσία πρέπει να οριστεί ως κράτος χορηγός της τρομοκρατίας, ο Μπάιντεν απάντησε «Όχι», έγραψε στο Twitter ο δημοσιογράφος του Reuters στον Λευκό Οίκο Τζεφ Μέισον.

Η δήλωση του Μπάιντεν ήρθε σε αντίθεση με την άποψη του αμερικανικού Κογκρέσου και του στενού του κύκλου. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατέστησε πρόσφατα πολύ σαφές στην Ουάσιγκτον πως η Ρωσία θα τερματίσει τις σχέσεις της με τις Ηνωμένες Πολιτείες εάν το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εγκρίνει αυτό το πακέτο του Κογκρέσου. Ο Μπάιντεν προφανώς αποφάσισε να μην περάσει την κόκκινη γραμμή.
 


Στις 8 Αυγούστου, οι Αμερικανοί γερουσιαστές Richard Blumenthal και Lindsey Graham ζήτησαν να αναγνωριστεί η Ρωσία ως κράτος χορηγός της τρομοκρατίας. Η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, απάντησε λέγοντας ότι η Μόσχα θα τερματίσει τις σχέσεις με την Ουάσιγκτον εάν οι ΗΠΑ προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια.

Τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον Ανατόλι Αντόνοφ προειδοποίησε ότι η απόφαση να χαρακτηριστεί η Ρωσία ως κρατικός χορηγός της τρομοκρατίας θα ήταν μια απόφαση πρωτοφανούς βαθμού κυνισμού, που θα οδηγούσε στην πιο σκληρή απάντηση από τη Μόσχα.

Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να οδηγήσει σε σοβαρές οικονομικές κυρώσεις, μέχρι και κατάσχεση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, πρόσθεσε ο Αντόνοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν όλες τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης, διαφορετικά θα πρέπει να ξεχάσουν τις σχέσεις με τη Ρωσία.

Στις 8 Αυγούστου, οι Αμερικανοί γερουσιαστές Richard Blumenthal και Lindsey Graham ζήτησαν να χαρακτηριστεί η Ρωσία ως χορηγός της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με τον Γκράχαμ, η ένταξη της Ρωσίας στη λίστα των κρατικών χορηγών της τρομοκρατίας θα δείξει στον κόσμο ότι οι ΗΠΑ ήταν έτοιμες για όλα στο θέμα της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αντιστέκεται στις προσπάθειες αναγνώρισης της Ρωσίας ως κράτους χορηγού της τρομοκρατίας. Η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι επιφυλακτική σχετικά με αυτήν την ιδέα, παρά τις έντονες εκκλήσεις του Κογκρέσου και τα αιτήματα των ουκρανικών αρχών.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θεωρεί πυρηνική επιλογή την αναγνώριση της Ρωσίας ως κράτους χορηγού της τρομοκρατίας . Οι αναλυτές λένε ότι αυτό θα μπορούσε να διακόψει οριστικά όλους τους λιγοστούς εναπομείναντες διπλωματικούς δεσμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν με τη Μόσχα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail