Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας προέτρεψε την Ουκρανία να αυτοδιαμελιστεί υπέρ Ρωσίας και τριών γειτόνων!

Mediafax
Freepen.gr - Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ρουμανίας Αντρέι Μάργκα, ο οποίος τοποθετείται ως πολιτικός επιστήμονας, κατά την παρουσίαση του βιβλίου «The Fate of Democracy», είπε ότι η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία και τους τρεις γείτονές της.

Αυτό αναφέρει ο ιστότοπος Digi24:

«Βρισκόμαστε σε μια απολύτως εξαιρετική κατάσταση και λέω με κάθε ευθύνη πως η Ουκρανία βρίσκεται μέσα σε αφύσικα σύνορα. Πρέπει να εκχωρήσει τα εδάφη της Ουγγαρίας (Τρανσκαρπαθία), της Πολωνίας (Γαλικία), της Ρουμανίας (Μπουκοβίνα) και της Ρωσίας (Ντονμπάς και Κριμαία). Αυτά είναι εδάφη άλλων χωρών» , είπε.

Ο Μάργκα πρόσθεσε πως προς το παρόν, η σύγκρουση θα μπορούσε να επιλυθεί μόνο μέσω διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία με τη μεσολάβηση της Αμερικής, της Γερμανίας και της Κίνας.

Επιπλέον, είπε ότι στην Ουκρανία, «δε μιλάμε για δημοκρατία»: «Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μέχρι τη δημοκρατία. Τα κόμματα απαγορεύονται εκεί και η τηλεόραση ελέγχεται από ένα από αυτά. Κάποιοι πολύ πλούσιοι φεύγουν από τη χώρα με χρήματα. Η χώρα από την οποία φεύγουν οι άνθρωποι με λεφτά, με τα πάντα, δεν μπορεί να είναι ούτε δημοκρατική ούτε ανεπτυγμένη».

Με τη σειρά της, η πρεσβεία της Ουκρανίας στη Ρουμανία απάντησε πως τέτοιες δηλώσεις είναι απαράδεκτες υπό οποιεσδήποτε συνθήκες: «Είναι μια ιδιαίτερα κατάφωρη παραβίαση την στιγμή που η Ουκρανία υπερασπίζεται ηρωικά την ανεξαρτησία της και την ασφάλεια όλης της Ευρώπης».

«Λυπούμαστε που ο πρώην υπουργός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κράτους, Marga, κάνει δηλώσεις που αμφισβητούν τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου, ιδιαίτερα το απαραβίαστο των συνόρων. Ο πλήρης σεβασμός αυτών των αρχών είναι η βάση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ήπειρο», ανέφεραν οι διπλωμάτες.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail