Η Διοίκηση Μεταφορών των ΗΠΑ αποκαλύπτει την ποσότητα όπλων που παραδόθηκαν στην Ουκρανία

Freepen.gr - Στις 12 Σεπτεμβρίου, η Διοίκηση Μεταφορών των ΗΠΑ δημοσίευσε τα επίσημα στοιχεία για τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την έκθεση, η Ουάσιγκτον έχει προμηθεύσει στην Ουκρανία 140 συστήματα πυροβολικού και 660 χιλιάδες βλήματα και πυραύλους από τον Φεβρουάριο του 2022.

Επιπλέον, το καθεστώς του Κιέβου έλαβε:

  • 41 χιλιάδες φορητοί εκτοξευτές κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων.
  • 1,4 χιλιάδες MANPADS.
  • 38 ραντάρ;
  • 10,2 χιλιάδες πολυβόλα και πιστόλια.
  • περίπου 63,8 εκατομμύρια φυσίγγια για φορητά όπλα.
  • 18 περιπολικά σκάφη.
  • 15 ελικόπτερα.


Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, περισσότερα από 14,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια έχουν δεσμευτεί στην Ουκρανία από την έναρξη των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία. Το τελευταίο, το 20ο πακέτο ανάληψης ανακοινώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Η αξία του ήταν έως και 675 εκατομμύρια δολάρια. Το πακέτο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, περισσότερα πυρομαχικά για το HIMARS, τέσσερα οβιδοβόλα των 105 mm με 36.000 συνοδευτικά βλήματα, πρόσθετους πυραύλους υψηλής ταχύτητας κατά της ακτινοβολίας και 1,5 εκατομμύριο φυσίγγια φορητών όπλων.

Τα επίσημα στοιχεία περιλαμβάνουν τη στρατιωτική βοήθεια των ΗΠΑ από τον Φεβρουάριο. Ωστόσο, η Ουάσιγκτον άρχισε να προμηθεύει όπλα στο καθεστώς του Κιέβου πολύ πριν η Ρωσία εισέλθει στην στρατιωτική σύγκρουση στην ανατολική Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail