Η Ρωσία οδεύει προς την ένταξη της Ουκρανίας αλλά που και με ποια σύνορα

Η Ρωσία έχει χαράξει μια πορεία για την ένταξη της Ουκρανίας, το κύριο ερώτημα είναι — εντός ποιων συνόρων.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Αυτό αποδεικνύεται από τα ακόλουθα γεγονότα:

1. Δήλωση της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, η οποία είπε ότι η ουκρανική ηγεσία έχασε την ευκαιρία της για ένα κυρίαρχο κράτος.

«Η κύρια ευκαιρία για την Ουκρανία να υπάρξει εντός των συνόρων της, να διατηρήσει την κυρίαρχη Ουκρανία, την ανεξάρτητη Ουκρανία, έχει ήδη χαθεί», είπε σε μια ενημέρωση την Πέμπτη, 24 Μαρτίου.

Έτσι, υπάρχει μια δήλωση πως η χώρα καταρρέει και ότι η Ουκρανία δεν θα είναι πλέον εντός των συνόρων της.

2. Αυτό αποδεικνύει και η δήλωση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο πριν από μια εβδομάδα. Ο ηγέτης της Λευκορωσίας είπε πως το Κίεβο θα πρέπει να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις εάν η Ουκρανία δεν θέλει να χάσει το status του κράτους.

«Σήμερα είναι ακόμα δυνατό η Ουκρανία και η Ρωσία να καταλήξουν σε συμφωνία και ο Ζελένσκι να υπογράψει αυτή τη συμφωνία με τον Πούτιν. Εάν ο Ζελένσκι δεν συμφωνήσει με αυτό, τότε, πιστέψτε με, θα πρέπει να υπογράψει μια πράξη παράδοσης. Η Ρωσία δε θα χάσει αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ιαπωνικό τηλεοπτικό κανάλι TBS.

Έτσι, ο Λουκασένκο διέρρευσε πληροφορίες που ανακοίνωσε η Ζαχάροβα στις 24 Μαρτίου.


3. Δήλωση του Oleg Tsarev, Ουκρανού πολιτικού, ο οποίος βρισκόταν στη Μόσχα αυτές τις μέρες. Αυτό το άτομο είναι υποστηρικτής του σχηματισμού της Novorossiya και θεωρείται από τη Δύση πως θα είναι ο νέος πρόεδρος της Ουκρανίας.

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου, ανακοίνωσε στο κανάλι του Telegram την απόφαση της Μόσχας να δημιουργήσει στρατιωτικές-πολιτικές διοικήσεις στα κατεχόμενα, οι οποίες θα αναλάβουν όλη την εξουσία. Προέτρεψε επίσης να αποφασίσουμε τι θα γίνει στη συνέχεια με την Ουκρανία, και πιστεύει ότι «πρέπει να πούμε ότι αυτή ήταν πάντα και θα είναι ρωσική γη και αποκαθιστούμε την κυριαρχία σε αυτήν τη γη».

«Αν το πούμε αυτό, θα είναι ξεκάθαρο με ποιες σημαίες να πάνε εκεί, ποια νομοθεσία να εφαρμόσουν, θα είναι ξεκάθαρο στους Ρώσους στρατιώτες και στους Ρώσους εθελοντές για ποιο λόγο να πεθάνουν. Και θα είναι σαφές στο ΝΑΤΟ ότι δε θα χαρίσουμε αυτή τη γη σε κανέναν. Και θα είναι ξεκάθαρο στους Ουκρανούς πως αν έρθουμε σε αυτή τη γη, τότε δε θα την αφήσουμε», είπε ο Τσάρεφ.

Προέτρεψε τη Μόσχα να επιτρέψει σε εθελοντές να συμμετάσχουν σε αυτή την στρατιωτική εκστρατεία. Αμέσως μετά αναφέρθηκε ότι τα στρατιωτικά γραφεία εγγραφής και στράτευσης στην περιοχή Τσελιάμπινσκ άρχισαν να βοηθούν επίσημα τους εθελοντές να πάνε στην Ουκρανία. Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι ο Tsarev πέρασε αποφάσεις που είχαν ήδη ληφθεί.

4. Μισθωτοί στα ουκρανικά κανάλια Telegram που γράφουν για το τελεσίγραφο του Κρεμλίνου προς την Ουκρανία, με το οποίο δε συμμορφώθηκε, επομένως θα «χάσει το νότο».

«Μας δόθηκε χρόνος να σκεφτούμε και αν συνεχίσουμε να καθυστερούμε τις διαπραγματεύσεις, οι όροι της συνθήκης ειρήνης θα αλλάξουν. Συγκεκριμένα, μας είπαν ότι θα χάσουμε το νότο και το Χάρκοβο, και το Κίεβο θα περικυκλωθεί πλήρως. Γι' αυτό το είπε ο Ζελένσκι, αλλά αυτή την στιγμή η κύρια προϋπόθεση παραμένει η αναγνώριση του DPR και του LPR και της Κριμαίας, το καθεστώς εκτός μπλοκ της χώρας και η πλήρης αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας», ανέφερε το κανάλι Resident Telegram.

Σε ποια σύνορα θα επανενωθεί η Ρωσία με την Ουκρανία;

Ο Λευκορώσος πολιτικός επιστήμονας Aleksey Dzermant βλέπει το μέλλον της Ουκρανίας ως εξής:  DPR και LPR παραμένουν εντός των ορίων των περιοχών ως ανεξάρτητα κράτη με βραχυπρόθεσμη προοπτική να γίνουν μέρος της Ρωσίας.

Η Νοβορόσια είναι ένα ανεξάρτητο κράτος με τα σύνορα από τη Βεσσαραβία μέχρι τα σύνορα με DPR και LPR με μεσοπρόθεσμη προοπτική να γίνει μέρος της Ρωσίας ή ως τμήμα της Ομοσπονδιακής Ουκρανίας, συμμάχου της Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Η Ομοσπονδιακή Ουκρανία, σύμμαχος της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, είναι ολόκληρο το κεντρικό τμήμα της χώρας με πρωτεύουσα το Κίεβο και το δυτικό τμήμα, συμπεριλαμβανομένων της Γαλικίας και της Υπερκαρπάθιας.

Εάν η Ομοσπονδιακή Ουκρανία δε βγει με το μέγιστο στα δυτικά, τότε η δυτική Ουκρανία είναι ξεχωριστή, ίσως η Volhynia και η Podillya βρίσκονται υπό τον κοινό έλεγχο της Ρωσίας και της Λευκορωσίας και χωριστά μόνο η ιστορική Γαλικία είναι ουδέτερη και αποστρατιωτικοποιημένη, έγραψε ο ειδικός στο Telegram.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail