Το ΝΑΤΟ σε ναυτικές ασκήσεις κοντά σε ομάδα ρωσικών πλοίων

Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες και 11 μέλη του ΝΑΤΟ ξεκίνησαν μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα. Με την ονομασία «Dynamic Mariner», οι πολεμικοί αγώνες θα φέρουν πολλά πλοία του ΝΑΤΟ σε μια περιοχή με σημαντική ρωσική στρατιωτική παρουσία, σε μια περίοδο έξαρσης των εντάσεων μεταξύ Μόσχας και Δύσης. 

Οι ασκήσεις διευθύνονται από τη Συμμαχική Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ, ή MARCOM, ξεκίνησαν την Τρίτη και θα διαρκέσουν έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι σαφές πόσοι Αμερικανοί στρατιώτες αποτελούν μέρος των 1.500 ναυτικών του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν. 

Η Dynamic Mariner περιλαμβάνει 50 πλοία επιφανείας, πέντε υποβρύχια, πέντε περιπολικά αεροπλάνα και ελικόπτερα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, την Ισπανία και την Τουρκία.

Ο Υποδιοικητής της MARCOM, Αντιναύαρχος Ντιντιέ Πιατόν, δήλωσε ότι οι φετινοί πολεμικοί αγώνες είναι οι μεγαλύτεροι στη σειρά Dynamic Mariner. «Η φετινή εκδήλωση περιλαμβάνει περισσότερα στοιχεία από ποτέ άλλοτε, διευκολύνοντας την αυξημένη διαλειτουργικότητα μεταξύ των εθνών μας και ενισχύοντας την επιχειρησιακή ετοιμότητα», είπε. 


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail