Η Ρωσία απευθύνει νέα προειδοποίηση σε Σουηδία και Φινλανδία λόγω ΝΑΤΟ

φωτο nato
Η Μόσχα θα πρέπει να ενισχύσει τις «δυνατότητες» της στα βορειοδυτικά, εάν εμφανιστούν εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία και τη Σουηδία, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο κορυφαίος διπλωμάτης έκανε τις δηλώσεις την Πέμπτη καθώς συνάντησε φοιτητές και προσωπικό του Κρατικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO).

«Εάν δημιουργηθούν βάσεις [του ΝΑΤΟ] στο έδαφος της Φινλανδίας και της Σουηδίας, ή μάλλον, εάν αποφασίσουν να δημιουργήσουν αυτές τις βάσεις για αυτούς – είμαι πεπεισμένος ότι οι Αμερικανοί θα έχουν τη λέξη κλειδί… Ανάλογα με το πώς θα υλοποιηθούν όλα αυτά Φυσικά, θα λάβουμε απόφαση να ενισχύσουμε τις δυνατότητές μας στα βορειοδυτικά της Ρωσίας», δήλωσε ο Λαβρόφ, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε κάθε περίπτωση, η δημιουργίη βάσεων του ΝΑΤΟ στο έδαφος των δύο σκανδιναβικών εθνών θα επεκτείνει «ριζικά» τη «γραμμή επαφής» μεταξύ της Ρωσίας και της συμμαχίας, πρόσθεσε ο υπουργός.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail