Οι ΗΠΑ προειδοποίησαν ιδιωτικά τη Ρωσία για τη χρήση πυρηνικών

geralt / pixabay
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες προειδοποιούν ιδιωτικά τη Ρωσία για σοβαρές συνέπειες εάν η Μόσχα καταφύγει σε πυρηνικά όπλα στη σύγκρουση στην Ουκρανία, ανέφερε την Πέμπτη η Washington Post. Σύμφωνα με αξιωματούχους των ΗΠΑ που επικαλείται το πρακτορείο, η κυβέρνηση Μπάιντεν επέλεξε να διατηρήσει το μήνυμά της για το θέμα εσκεμμένα ασαφές.

Οι πηγές της Post σημείωσαν πως η επικοινωνία με τη Μόσχα για το πυρηνικό ζήτημα είναι συνεχής τους τελευταίους μήνες. Ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι αρνήθηκαν να πουν ποιος έχει παραδώσει τα μηνύματα και τι ακριβώς αφορούσαν, η ασάφεια φέρεται να έχει σκοπό να καλλιεργήσει « στρατηγική ασάφεια » και να αφήσει το Κρεμλίνο να μαντέψει πώς θα απαντούσαν οι ΗΠΑ εάν η Ρωσία αναπτύξει πυρηνικά.

Εν τω μεταξύ, το δημοσίευμα σημειώνει ότι δεν είναι επίσης σαφές εάν η Ουάσιγκτον βρισκόταν σε επαφή με τη Μόσχα από την Τετάρτη, όταν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική στρατιωτική επιστράτευση και δεσμεύτηκε να χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα» που είναι απαραίτητα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας απέναντι σε εξωτερικές απειλές.

Ωστόσο, Αμερικανοί αξιωματούχοι ανέφεραν πως δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η Ρωσία μετακινούσε τα πυρηνικά της μέσα για να προετοιμαστεί για πυρηνική επίθεση, σύμφωνα με την Washington Post.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail