Τα "μέτρα στήριξης" της ΔΕΘ και τα χειροκροτήματα των ξεπουπουλιασμένων κοτόπουλων

Danganhfoto / pixabay
Σε μια από τις συνηθισμένες συναντήσεις με τους συνεργάτες του, ο Στάλιν ζήτησε να του φέρουν μία κότα. Την πήρε στην αγκαλιά του και, πιέζοντας την σφιχτά με το ένα χέρι, με το άλλο άρχισε να την ξεπουπουλιάζει.

Κωνσταντίνος Φαρσαλινός

Η κότα φώναζε από πόνο και προσπαθούσε να δραπετεύσει με κάθε τρόπο, χωρίς επιτυχία. Ο Στάλιν κατάφερε να αφαιρέσει όλα τα φτερά χωρίς μεγάλα προβλήματα και αφού τελείωσε είπε στους συνεργάτες του:

“Τώρα κοιτάξτε τι θα συμβεί”.

Έβαλε την κότα στο έδαφος, απομακρύνθηκε από αυτήν και πήρε λίγο σιτάρι. Παρά τούς πόνους και την αιμορραγία που ο ίδιος προκάλεσε, η κότα έτρεξε προς αυτόν και έτρωγε σιτάρι από το χέρι του. Η κότα όχι μόνο δεν έφυγε αλλά τον ακολουθούσε σε κάθε του βήμα.

Σε αυτό το σημείο ο Στάλιν στράφηκε στους βοηθούς του και είπε: 

“Είδατε, έτσι κυβερνώνται οι ανόητοι άνθρωποι. Είδατε πως η κότα με ακολουθούσε παρά τον πόνο που της προκάλεσα;"

Διδακτική η ιστορία του παρελθόντος για το παρόν που ζούμε. Και τώρα, μπορούμε να χειροκροτήσουμε για τα "μέτρα στήριξης".

Σημείωση: η ιστορία δεν είναι πραγματική, αν και κυκλοφορεί ευρέως εδώ και πολλά χρόνια. Παρόλα αυτά, αναδεικνύει ξεκάθαρα ότι ακόμη κι αν προκαλέσεις τα χειρότερα δεινά στους πολίτες, αρκεί να τους κάνεις να πιστέψουν πως η επιβίωσή τους εξαρτάται από εσένα. 

Στη σημερινή εποχή των ακαταδίωκτων, της παρακμής της Ευρώπης και της μετατροπής των πολιτών σε επαίτες-εξαρτημένους από κουπόνια και επιδόματα, λόγω μιας τεχνητής και αχρείαστης κρίσης που προκάλεσαν οι ίδιοι οι πολιτικοί, ας μη μας κάνει εντύπωση που υπάρχουν ακόμη πολίτες-χειροκροτητές του δυνάστη τους...

Κάποτε αναφέραμε ότι όσοι παριστάνουν τους πρωταγωνιστές σύντομα θα καταλάβουν πως δεν ήταν τίποτα περισσότερο από κομπάρσοι (Facebook: https://tinyurl.com/yhke32xf). 

Δυστυχώς λοιπόν, ήδη αυξάνεται γεωμετρικά ο αριθμός εκείνων που συνειδητοποίησαν πως είναι κομπάρσοι. Η καθημερινότητα των λογαριασμών ρεύματος, των καυσίμων, της ακρίβειας στα τρόφιμα και "του χειρότερου χειμώνα από το 1942", τους υπενθυμίζουν καθημερινά πως δεν είναι τίποτα παραπάνω από κομπάρσοι, ακόμη κι αν συνεχίζουν να χειροκροτούν μέσα στην πλάνη τους. 

Έγινε τελικά πράξη ένα ρητό του Abraham Lincoln:

"Όποτε ακούω κάποιον να επιχειρηματολογεί για τη δουλεία, νιώθω μια ισχυρή παρόρμηση να τον δω να δοκιμάζεται σε αυτή προσωπικά"

Μόνο που είχε πει και κάτι άλλο ο Lincoln:

"Μπορείς να ξεγελάσεις πολλούς για λίγο καιρό, λίγους για πολύ καιρό, αλλά ποτέ όλους για πάντα".
Πιστεύω ότι θα έρθει η Νέμεσις, έστω και αργά, και περιμένουμε όλοι να δούμε αν θα γίνει πράξη ή θα ανατραπεί ο Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος του Huxley...

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail