Οι ΗΠΑ παραδέχονται επιτέλους ότι η Ουκρανία βομβάρδισε τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Αμερικανοί αξιωματούχοι που δεν κατονομάζονται, σύμφωνα με τους New York Times, παραδέχθηκαν ότι τα εκρηκτικά που εκτοξεύτηκαν εναντίον του πυρηνικού σταθμού της Ουκρανίας στη Ζαπορίζια έχουν εκτοξευθεί εναντίον του εργοστασίου από την κυβέρνηση της Ουκρανίας και όχι από την κυβέρνηση της Ρωσίας, και επιπλέον αυτοί οι αξιωματούχοι καθιστούν σαφές ότι οι επιθέσεις της Ουκρανίας κατά του εργοστασίου αποτελεί βασικό μέρος του σχεδίου της Ουκρανίας να κερδίσει τον πόλεμο με την υποστήριξη και συμβουλή των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας, στα πεδία μάχης της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας Ουκρανούς στρατιώτες.

Eric Zuesse - southfront.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Zaporizhzhia είναι μια πόλη στην Ουκρανία που βρίσκεται σε έδαφος που ελέγχεται από τη Ρωσία και η στρατηγική της Ουκρανίας είναι να καταστρέψει την ικανότητα λειτουργίας του εργοστασίου, έτσι ώστε οι περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία να μην μπορούν πλέον να επωφελούνται από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας αυτού του εργοστασίου. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών βοήθησε την κυβέρνηση της Ουκρανίας να καταλήξει σε αυτό το σχέδιο, σύμφωνα με τους New York Times.

Αυτή η πληροφορία θάφτηκε από τους Times που δημοσίευσαν στις 13 Σεπτεμβρίου σε άρθρο με τίτλο «Η κρίσιμη στιγμή πίσω από την ταχεία πρόοδο της Ουκρανίας», ότι, «Τελικά, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι πιστεύουν πως η μακροπρόθεσμη επιτυχία τους απαιτεί πρόοδο στους αρχικούς στόχους της απορριφθείσας στρατηγικής, συμπεριλαμβανομένης της ανακατάληψης του πυρηνικού σταθμού στη Zaporizhzhia, της αποκοπής των ρωσικών δυνάμεων στη Μαριούπολη και της απώθησης των ρωσικών δυνάμεων στη Χερσώνα πίσω από τον ποταμό Dnipro, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Όταν οι επιθεωρητές του ΔΟΑΕ έφτασαν σε αυτό το εργοστάσιο την 1η Σεπτεμβρίου , μετά από μια μακρά περίοδο προσπαθειών να φτάσουν εκεί για να το επιθεωρήσουν, κάτι που εμπόδισε η κυβέρνηση της Ουκρανίας, και ο ΔΟΑΕ άρχισε να παραδίδει εκθέσεις σχετικά με το τι βρέθηκε στο εργοστάσιο. Ωστόσο δεν υπάρχει καμία αναφορά, μέχρι στιγμής, ως προς το ποια από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές εκτόξευε αυτές τις βόμβες στο εργοστάσιο. Ακόμη και όταν ο ΔΟΑΕ είχε τίτλο στις 9 Σεπτεμβρίου «Δήλωση του Γενικού Διευθυντή σχετικά με τη σοβαρή κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό Zaporizhzhya της Ουκρανίας», και ανέφερε ότι η ικανότητα του εργοστασίου να λειτουργεί «έχει καταστραφεί από τον βομβαρδισμό του μεταγωγέα στο θερμοηλεκτρικό σταθμό της πόλης, οδηγώντας σε πλήρη διακοπή ρεύματος» σε ολόκληρη την περιοχή και ότι «Αυτό είναι εντελώς απαράδεκτο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί» και έκλεισε λέγοντας ότι «καλούν επειγόντως για την άμεση διακοπή όλων των βομβαρδισμών σε ολόκληρη την περιοχή», δεν έγινε καμία αναφορά για το ποια από τις δύο πλευρές χτύπησε στο εργοστάσιο για να το απενεργοποιήσει, και ποια από τις δύο πλευρές κινήθηκε για να το προστατεύσει από εκείνη την επερχόμενη φωτιά. Παλαιότερα ήταν γνωστό μόνο ότι η πόλη Zaporizhzhia ήταν και βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο από τις 4 Μαρτίου. Συνεπώς, το έθαψε σε μια είδηση-ρεπορτάζ.


Έτσι, αν και τίποτα από αυτή την άποψη δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί επίσημο, ή ουδέτερο, ή χωρίς φόβο ή πραγματική πρόθεση να πει ψέματα, τελικά, τουλάχιστον, υπάρχει θαμμένη σε αυτό το ρεπορτάζ των New York Times μια δήλωση που προέρχεται από «αμερικανούς αξιωματούχους», υποστηρίζοντας ότι αυτό συμβαίνει. Επίσης αυτός ο «βομβαρδισμός» αυτού του εργοστασίου είναι ένα σημαντικό μέρος του κοινού γενικού σχεδίου ΗΠΑ-Ουκρανίας για να νικήσουμε τη Ρωσία στην Ουκρανία. Αποτελεί μέρος του ίδιου γενικού σχεδίου, το οποίο η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνέστησε στην κυβέρνηση της Ουκρανίας, και το οποίο περιελάμβανε επίσης την πρόσφατη επιτυχή ανακατάληψη από την Ουκρανία εδαφών που ελέγχονται από τη Ρωσία κοντά στη μεγάλη ουκρανική πόλη Kharkov, της οποίας περιλαμβάνεται και η ανακατάληψη της πόλης από την Ουκρανία στο master-plan. Και οι δύο επιχειρήσεις - ο βομβαρδισμός του πυρηνικού σταθμού ηλεκτροπαραγωγής και η ανακατάληψη αυτής της γης κοντά στο Χάρκοβο - ήταν μέρη αυτού του γενικού σχεδίου, σύμφωνα με τους New York Times.


Το ρεπορτάζ των Times το υποστηρίζει

Απρόθυμοι για καιρό να μοιραστούν λεπτομέρειες για τα σχέδιά τους, οι Ουκρανοί διοικητές άρχισαν να ανοίγονται περισσότερο σε Αμερικανούς και Βρετανούς αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και να ζητούν συμβουλές. Ο Τζέικ Σάλιβαν, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας, και ο Άντριι Γιέρμακ, κορυφαίος σύμβουλος του κ. Ζελένσκι, μίλησαν πολλές φορές για τον σχεδιασμό της αντεπίθεσης, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της διοίκησης. Ο στρατηγός Mark A. Milley, ο πρόεδρος του Κοινού Επιτελείου Επιτελείου, και ανώτεροι στρατιωτικοί ηγέτες της Ουκρανίας συζητούσαν τακτικά τις πληροφορίες και την στρατιωτική υποστήριξη.

Και στο Κίεβο, Ουκρανοί και Βρετανοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι συνέχισαν να εργάζονται μαζί, ενώ ο νέος Αμερικανός αμυντικός ακόλουθος, στρατηγός Garrick Harmon, άρχισε να έχει καθημερινές συναντήσεις με κορυφαίους αξιωματικούς της Ουκρανίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail