Ο Μεντβέντεφ περιγράφει το σχέδιο «εγγυήσεων ασφαλείας» του Κιέβου ως πρόλογο του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου

Υekaterina Shtukina/ΡΟΟL/ΤΑSS
Freepen.gr -
Το Κίεβο δε θα λάβει καμία «εγγύηση ασφαλείας», ειδικότερα, επειδή το σχέδιό του είναι ουσιαστικά ένας «πρόλογος» του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, πιστεύει ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η καμαρίλα του Κιέβου γέννησε ένα σχέδιο "εγγυήσεων ασφαλείας", που είναι ουσιαστικά πρόλογος ενός τρίτου παγκόσμιου πολέμου. Φυσικά, κανείς δε θα παράσχει καμία "εγγύηση" στους Ουκρανούς Ναζί», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram την Τρίτη.

Πιστεύει πως η συμφωνία που προτείνει το Κίεβο ισοδυναμεί με «εφαρμογή του άρθρου 5 του Βορειοατλαντικού Συμφώνου στην Ουκρανία». Αυτό το άρθρο αναφέρεται στη συλλογική άμυνα ως βασική αρχή για την ιδρυτική συνθήκη του ΝΑΤΟ. Συλλογική άμυνα σημαίνει πως μια επίθεση σε ένα από τα μέλη της συμμαχίας θα θεωρείται ως επίθεση σε όλα τα μέλη.

Ο Μεντβέντεφ πιστεύει ότι οι αρχαίοι εχθροί της Ρωσίας - «Δυτικά αφεντικά διαφόρων βαθμών» στους οποίους απευθύνεται «αυτή η υστερική έκκληση» (το σχέδιο συμφωνίας ασφαλείας του Κιέβου, που δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα την Τρίτη) πρέπει να καταλάβουν ένα πράγμα. "Αφορά άμεσα τον υβριδικό πόλεμο του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία. Εάν αυτές οι μισαλλοδοξίες προχωρήσουν με την αχαλίνωτη άντληση των πιο επικίνδυνων τύπων όπλων στο καθεστώς του Κιέβου, τότε αργά ή γρήγορα η στρατιωτική εκστρατεία θα φτάσει σε άλλο επίπεδο", προειδοποίησε.

Αυτή η εκστρατεία, τόνισε ο Μεντβέντεφ, δεν θα έχει ορατά σύνορα, ενώ οι ενέργειες των μερών θα γίνουν δυνητικά απρόβλεπτες. "Η εκστρατεία θα ακολουθήσει το δικό της στρατιωτικό σενάριο, με τη συμμετοχή ολοένα και περισσότερων νέων συμμετεχόντων. Πάντα ήταν έτσι", είπε ο Μεντβέντεφ.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail