«Η Πολωνία είτε θα είναι χριστιανική, είτε θα πάψει να υπάρχει»

kaboompics / pixabay
Freepen.gr -
Ο συντηρητικός υπουργός Παιδείας της Πολωνίας Przemysław Czarnek ισχυρίστηκε πως «όλη η δυστυχία στον κόσμο μπορεί να εντοπιστεί στην αποτυχία τήρησης των εντολών του Κυρίου».

Μιλώντας σε μια θρησκευτική εκδήλωση είπε επίσης ότι «ο άνθρωπος δεν μπορεί να γίνει κατανοητός χωρίς τον Χριστό και πως το να είσαι πιστός σημαίνει ότι πρέπει να είσαι πιστός στον Θεό και στην πατρίδα».

Ο Czarnek πρόσθεσε πως οι Πολωνοί πρέπει να είναι έτοιμοι να πολεμήσουν ενάντια στον αθεϊσμό. «Αν δεν θέλουμε να είμαστε δυτικοί με την έννοια της πολιτιστικής παρακμής και της εχθρότητας προς τη θρησκεία, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ενεργήσουμε ως αντεπαναστάτες», είπε σε ακροατήριο της Βαρσοβίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι χριστιανικές αξίες είναι το κλειδί για την κατανόηση του τι σημαίνει να είσαι Πολωνός και όσοι αντιτίθενται στον Χριστιανισμό δεν μπορούν να εκτιμήσουν την κληρονομιά της χώρας τους.

«Η Πολωνία είτε θα είναι χριστιανική, είτε θα πάψει να υπάρχει», πρόσθεσε.

Ο Przemysław Czarnek πιστεύει πως είναι σημαντικό για τους Πολωνούς να διδάσκονται την «αληθινή τους ιστορία», ώστε να κατανοήσουν τι σημαίνει πραγματικά το να είσαι Πολωνός. Υποστήριξε ότι το να είσαι Πολωνός σημαίνει να εγκαταλείπεις τον εγωισμό, να υιοθετείς τον αλτρουισμό και να φροντίζεις την οικογένεια και την κοινότητά σου.

Είπε επίσης ότι η Πολωνία είναι ένα έθνος νικητών. «Το να βρίσκεσαι μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας δεν είναι μέρος για ένα αδύναμο έθνος. Γι' αυτό είμαστε ένα έθνος νικητών. Χωρίς αυτό δε θα είχαμε επιβιώσει», είπε.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail