Η ουγγρική αστυνομία ξεκινά έρευνα για παρέμβαση στις εκλογές: ΜΚΟ των ΗΠΑ διοχέτευσε εκατομμύρια στην αριστερή αντιπολίτευση

TheDigitalArtist / pixabay
Freepen.gr -
Η ουγγρική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για ισχυρισμούς ότι εκατομμύρια δολάρια σε ξένη βοήθεια διοχετεύθηκαν στο Ουγγρικό Κίνημα Everyone's (Mindenki Magyarországa Mozgalom ή MMM), που είναι μια πολιτική οργάνωση ευθυγραμμισμένη με την αριστερή αντιπολίτευση. Η Εθνική Υπηρεσία Ερευνών (NNI) ερευνά τώρα υποψίες για υπεξαίρεση και ξέπλυμα χρήματος.

Η έρευνα διεξάγεται επί του παρόντος από το Εθνικό Γραφείο Ερευνών της Αστυνομίας Έκτακτης Ανάγκης και ξεκίνησε αφού ο Péter Márki-Zay, πρώην υποψήφιος πρωθυπουργός της αντιπολίτευσης, παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο podcast ότι το MMM είχε λάβει χρηματοδότηση 4,4 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΜΚΟ "Δράση για τη Δημοκρατία", φτάνοντας στο σημείο να ευχαριστήσει μεμονωμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ για τις συμβουλές και την οικονομική τους υποστήριξη κατά τις εσωτερικές εκλογές στην Ουγγαρία.

Η ομοσπονδιακή μονάδα επιβολής του νόμου διερευνά ισχυρισμούς για ξέπλυμα χρήματος και υπεξαίρεση, σύμφωνα με το ουγγρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Magyar Nemzet.

Η αποκάλυψη ότι μια μεγάλη ΜΚΟ των ΗΠΑ με διασυνδέσεις με πρόσωπα του Δημοκρατικού Κόμματος, όπως η Χίλαρι Κλίντον, εγείρει ισχυρισμούς ότι οι ΗΠΑ παρενέβησαν ενεργά στις εκλογές της Ουγγαρίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail