Το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ινδίας μπαίνει σε υπηρεσία

@ARanganathan72
Ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ανέθεσε την Παρασκευή το πρώτο αεροπλανοφόρο της χώρας που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εγχώρια, το INS (Indian Naval Ship) Vikrant.

Χαιρέτισε το πλοίο των 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ ως «μια εκδήλωση της ένδοξης ναυτικής παράδοσης της Ινδίας» και «ένα ζωντανό σύμβολο της ινδικής υπερηφάνειας».

«Μέχρι στιγμής, τέτοια αεροπλανοφόρα κατασκευάζονταν μόνο από ανεπτυγμένες χώρες. Η Ινδία έκανε ένα βήμα προς το να είναι μια ανεπτυγμένη χώρα με το να είναι μέρος του πρωταθλήματος», είπε ο Μόντι κατά τη διάρκεια της τελετής στη νότια πολιτεία της Κεράλα.

Το νέο σκάφος έχει γίνει το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο που κατασκευάστηκε ποτέ από την Ινδία μόνο του. Το πλοίο πρόκειται να αναπτύσσει 30 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών MiG-29K, ελικοπτέρων Ka-31 πρώιμης θέρμανσης, καθώς και ελικοπτέρων πολλαπλών ρόλων των ΗΠΑ MH-60R.

Αργότερα, το σκάφος αναμένεται να λάβει μελλοντικά αεροσκάφη εγχώριας παραγωγής, γνωστά επί του παρόντος ως Advanced Light Helicopters (ALH) και Light Combat Aircraft (LCA).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail