Μελόνι, Σαλβίνι και Μπερλουσκόνι θα πάνε σε "ναυτικό αποκλεισμό" των ιταλικών ακτών για σκάφη με μετανάστες;

Το κεντροδεξιό (centre droit) πρόγραμμα για τη διαχείριση της μετανάστευσης, που επεξεργάστηκαν οι Fratelli d'Italia της Μελόνι και οι δύο εταίροι τους, η Forza Italia του Μπερλουσκόνι και η Lega του Σαλβίνι περιλαμβάνει τον «ναυτικό αποκλεισμό» για την αποτροπή της απόβασης στις ιταλικές ακτές σκαφών φορτωμένων με μετανάστες. 

Le Point - Μετάφραση Babis Georges Petrakis

Η νέα ιταλική κυβέρνηση με Πρωθυπουργό την Μελόνι θα μπορεί να απομακρύνει την Frontex η οποία επιβλέπει τις ιταλικές ακτές στα πλαίσια της επιχείρησης Θέμις. Είναι κυριαρχικό της δικαίωμα. Και θα έχει ακόμη περισσότερους λόγους να το κάνει καθώς η υπηρεσία Frontex μετά την ηχηρή αποχώρηση του γάλλου διευθυντή της Fabrice Leggeri, που είχε κατηγορηθεί ότι ακολουθούσε σκληρή γραμμή, είναι σε αντίθετο μήκος κύματος με τις προθέσεις της Τζόρζια Μελόνι και των εταίρων της. 

Eνώ ο Fabrice Leggeri ήθελε να καταστήσει την Frontex μια αστυνομική υπηρεσία υπεύθυνη για την προστασία των συνόρων της ΕΕ, απονομιμοποιώντας το ρόλο των φιλομεταναστευτικών ΜΚΟ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπό τις οδηγίες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και της σουηδέζας Επιτρόπου για τις Εσωτερικές Υποθέσεις Ylva Johansson, θέλουν την Frontex να παραμείνει ένας ανθρωπιστικός οργανισμός, υπεύθυνος για τη διάσωση στη θάλασσα και την προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων των μεταναστών. 

Για τους Μελόνι και Σαλβίνι, οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Μεσόγειο θα πρέπει να απαγορευθούν επειδή είναι «συνένοχοι λαθρέμπορων».



Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail