Η Γερμανία φτάνει στα όριά της με τις παραδόσεις όπλων στο Κίεβο

Βundeswehr/David Hecker
Freepen.gr - Οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν μπορούν να στείλουν άλλα όπλα στην Ουκρανία εάν θέλουν να διατηρήσουν την ικανότητά τους να υπερασπιστούν το δικό τους έθνος, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Κριστίν Λάμπρεχτ στη γερμανική κυβέρνηση την Τρίτη. Ως υπουργός Άμυνας, το επίκεντρό της είναι η εθνική ασφάλεια της Γερμανίας, πρόσθεσε.

«Πρέπει να ομολογήσω, ως υπουργός Άμυνας,... φτάνουμε στα όρια του τι μπορούμε να δώσουμε από α [αποθέματα] της Bundeswehr», είπε η Λάμπρεχτ στο υπουργικό συμβούλιο κατά τη διάρκεια συνεδρίασης την Τρίτη. Οι γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις – η Bundeswehr – πρέπει να είναι σε θέση να «εγγυηθούν» την ασφάλεια σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, είπε, δεσμευόμενη να διασφαλίσει πως αυτό «θα συνεχίσει να ισχύει».

Η Γερμανία προμηθεύει το Κίεβο με διάφορα όπλα από την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία το Φεβρουάριο. Το Βερολίνο έχει παραδώσει αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Stinger, αυτοπροωθούμενα οβιδοβόλα Panzerhaubitze 2000 και αντιαεροπορικά άρματα μάχης Gepard στην Ουκρανία, μεταξύ άλλων όπλων.

Η Λάμπρεχτ είχε ήδη πει στο παρελθόν ότι η ικανότητα της Bundeswehr να προμηθεύει το Κίεβο με όπλα ήταν περιορισμένη. Η Γερμανία δεν μπορούσε να «χαρίσει πολλά περισσότερα», προειδοποίησε ήδη από τα μέσα Ιουλίου.

Εν τω μεταξύ, η επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας του γερμανικού κοινοβουλίου, Marie-Agnes Strack-Zimmermann, κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει να προμηθεύει την Ουκρανία από τα αποθέματα της Bundeswehr. Η Γερμανία θα μπορούσε ιδιαίτερα να εξοικονομήσει μερικά μαχητικά οχήματα πεζικού Marder, είπε την περασμένη εβδομάδα, προσθέτοντας ότι αυτό το στρατιωτικό υλικό μπορεί στη συνέχεια να αντικατασταθεί από τη γερμανική αμυντική βιομηχανία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail