Μετά τη Σουηδία έρχεται πολιτική ανατροπή στη Γερμανία; Το AfD είναι πρώτο κόμμα στα ανατολικά, στο 15% σε εθνικό επίπεδο

afd.de
Freepen.gr - Το κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία - το οποίο έχει αντιμετωπίσει ακραίες πολιτικές πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων των απειλών για πλήρη απαγόρευση του κόμματος - βλέπει μια αύξηση στη στήριξη, ιδιαίτερα σε αυτό που κάποτε ήταν πρώην Ανατολική Γερμανία. Σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Insa, είναι πλέον το ισχυρότερο πολιτικό κόμμα σε ολόκληρη την περιοχή της χώρας, η οποία φιλοξενεί πάνω από 16 εκατομμύρια ανθρώπους.

Αν γίνονταν ομοσπονδιακές εκλογές την επόμενη Κυριακή, το AfD θα έφτανε το 27% στις ανατολικές ομοσπονδιακές πολιτείες, ενώ το CDU θα ακολουθούσε με μια μονάδα διαφορά. Το SPD και οι Πράσινοι θα έπαιρναν μόνο 15 και 14 τοις εκατό, αντίστοιχα. Δεδομένου ότι το FDP πέτυχε μόνο 7 τοις εκατό, μόνο το 36 τοις εκατό θα ψήφιζε για τα κόμματα του λεγόμενου Συνασπισμού των φαναριών εκεί. Το κόμμα της Αριστεράς θα έφτανε στο 8%.

Ωστόσο, το AfD κινείται επίσης υψηλότερα στη δυτική Γερμανία, όπου ανέρχεται πλέον κατά μέσο όρο στο 12%. Το CDU διατηρεί το προβάδισμα στο 28%, ενώ οι Πράσινοι (21) και το SPD (19) βρίσκονται επίσης μπροστά από το AfD. Οι FDP (8) και Die Linke (5) ακολουθούν. Στην Κάτω Σαξονία, όπου θα διεξαχθούν εκλογές στις 8 Οκτωβρίου, το AfD αγγίζει το 9%, σύμφωνα με το Infratest dimap, ένα από τα χαμηλότερα αποτελέσματά του από οποιοδήποτε άλλο γερμανικό κρατίδιο.

Συνολικά το 15% των Γερμανών θα ψήφιζε υπέρ του AfD, με την υποστήριξη του κόμματος να αυξάνεται κατά μία μονάδα σε σύγκριση με μόλις πριν από μια εβδομάδα. Το συντηρητικό κόμμα βρίσκεται τώρα μόλις τρεις μονάδες πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD), με επικεφαλής τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς, το οποίο κυμαίνεται στο 18%.

Το AfD έχει βιώσει μια σταθερή θετική τάση στις δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες, με το κόμμα να λειτουργεί ως ένθερμος επικριτής της πολιτικής κυρώσεων της αριστερής κυβέρνησης κατά της Ρωσίας. Το κόμμα ζήτησε επίσης το άνοιγμα του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2 μεταξύ Ρωσίας και Γερμανίας, κάτι που πλέον ίσως είναι απίθανο μετά το σαμποτάζ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail