Τη βίασαν σε ηλικία 9 ετών, την πούλησαν 7 φορές... H ιστορία της κοπέλας Yazidi που απελευθερώθηκε από το στρατόπεδο Al-Hol

Η Wafa, το κορίτσι που απήχθη από μισθοφόρους του ISIS από τη Σινγκάλ, είναι τώρα ελεύθερη γυναίκα χάρη στις μαχήτριες των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ) για να συνεχίσει τη ζωή της ξανά μετά τις κακουχίες που βίωσε.


Freepen.gr - Η Yazidi, Wafa Ali Abbas, τώρα 18 ετών, απήχθη σε ηλικία εννέα ετών μαζί με την κωφάλαλη αδερφή της, η οποία ήταν 13 ετών τότε, από το χωριό Kojo στη Σίνγκαλ από μισθοφόρους του ISIS.

Η Βάφα βιάστηκε από μισθοφόρους σε εκείνη τη νεαρή ηλικία και όσοι τη βίασαν σκότωσαν το έμβρυό της ενώ ήταν ακόμα στη μήτρα της, γράφει το κουρδικό πρακτορείο ΑΝΗΑ.

Αυτή η γυναίκα Γιαζίντι πουλήθηκε 7 φορές και της απαγορεύτηκε να ασκεί τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τη θρησκεία της.

Η Γουάφα είπε: «Οι μισθοφόροι μας περικύκλωσαν στο σχολείο του χωριού και είπαν στον σεΐχη της φυλής Kojo: έχεις τρεις μέρες για να μας παραδοθείς, αλλιώς θα σε αρπάξουμε με τη βία».

Ο σεΐχης είπε ότι δεν θα παραδοθεί σε αυτούς, ωστόσο οι μισθοφόροι περικύκλωσαν το χωριό και μας μάζεψαν στο σχολείο του χωριού. Είχαμε χωρίσει ο ένας από τον άλλον όταν ήμασταν εκεί στο σχολείο. Χώρισαν πατέρες, ηλικιωμένους, μητέρες, παιδιά, κορίτσια και νέους άνδρες μεταξύ τους.

Μετά έφεραν λεωφορεία και μας πήγαν στη Μοσούλη. Εκείνη την ώρα ήταν μαζί μου η μητέρα και η αδερφή μου. Ουρλιάζαμε αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Οι μισθοφόροι χώρισαν τη Wafa από την οικογένειά της και την απήγαγαν από τη Μοσούλη στη Ράκα και την άφησαν σε ένα σχολείο. Με αυτά τα λόγια, η Wafa θυμήθηκε τη βαρβαρότητα των μισθοφόρων.

Η Βάφα προσπάθησε πολλές φορές να σωθεί, αλλά δεν τα κατάφερε. Σχετικά με αυτό, η Wafa συνέχισε λέγοντας: "Μερικές φορές επέστρεφαν το κορίτσι που βίασαν. Στην αρχή της εισόδου μας στη Ράκα, προσπαθήσαμε να δραπετεύσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε, ήμασταν περίπου 70 άτομα. Αφού μας έφερναν πίσω στο σχολείο κάθε ώρα ερχόταν κάποιος και μας βίαζε. Στη μέση της νύχτας ήρθε ένας μισθοφόρος και πήρε μαζί του την κωφάλαλη αδερφή μου. Προσπάθησα να τη σώσω αλλά εκείνος την έσυρε και την πήρε. Δεν ξέρω την τύχη της από τότε».

Η Wafa συνέχισε λέγοντας, "Γνώρισα τη θεία μου στο Deir Ezzor και ζήσαμε μαζί. Μετακομίσαμε από το Al Mayadin στο Hajin και μετά στο Al Marashda. Εκεί με πάντρεψαν με τον Abu Ahmed. Ήμουν η τρίτη σύζυγός του.

«Μετά από αυτό μετακομίσαμε στο Baghouz και ήρθαμε από εκεί στο στρατόπεδο Al-Hol. Έμαθα πως ο Abu Ahmed σκοτώθηκε, η δεύτερη σύζυγος του Abu Ahmed πήγε στο Hawler και έμεινα στο στρατόπεδο Al-Hol, όπου παντρεύτηκα με κάποιον άλλο με το ζόρι. Με βίαζε κάθε μέρα», διηγείται.

Η Wafa ήταν μάρτυρας πολλών γεγονότων στον καταυλισμό Al-Hol και μίλησε για τη βαρβαρότητα των εν υπνώσει πυρήνων του ISIS, λέγοντας: «Υπήρχε εχθρότητα, μίσος και πόλεμος μεταξύ τους. Δεν σπούδασα ούτε άφησα τη σκηνή μου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η δεύτερη φάση της εκστρατείας Ανθρωπότητας και Ασφάλειας που ξεκίνησαν οι Δυνάμεις Εσωτερικής Ασφάλειας με την υποστήριξη των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ) είχε ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση της Wafa στον ένατο τομέα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail