300.000 άνδρες θα ενισχύσουν τις Ρωσικές Δυνάμεις στην Ουκρανία - Ο διπλός στόχος της Μόσχας

Freepen.gr - Στο διάγγελμά του προς το λαό στις 21 Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε μερική επιστράτευση στη Ρωσική Ομοσπονδία. Συνολικά θα επιστρατευτούν 300 χιλιάδες έφεδροι, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας.

Στις στρατιωτικές επιχειρήσεις θα κληθούν να συμμετάσχουν μόνο όσοι στρατιωτικοί είναι σήμερα έφεδροι, δηλαδή όσοι υπηρέτησαν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.

Πληροφορίες αναφέρουν πως όσοι κληθούν για στρατιωτική θητεία θα υποβληθούν απαραίτητα σε πρόσθετη στρατιωτική εκπαίδευση. Πρώτα απ 'όλους, όσοι υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και έχουν τις κατάλληλες δεξιότητες, εμπειρία και στρατιωτική εξειδίκευση.

Οι επιστρατευμένοι θα λάβουν πληρωμές και το καθεστώς του στρατιωτικού προσωπικού που υπηρετεί βάσει της σύμβασης, είπε ο πρόεδρος.

Ο Ρώσος ηγέτης πρόσθεσε ότι οι δραστηριότητες κινητοποίησης θα ξεκινήσουν στις 21 Σεπτεμβρίου.
 


Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σόιγκου είπε πως σχεδόν 25 εκατομμύρια άνθρωποι στη Ρωσία πληρούν αυτές τις απαιτήσεις της μερικής επιστράτευσης, καθώς η χώρα διαθέτει «ένα τεράστιο πόρο επιστράτευσης».

«Οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι αυτή η επιστράτευση, η μερική επιστράτευση, είναι 1%, λίγο περισσότερο, 1,1%, ίσως του συνολικού πόρου επιστράτευσης», είπε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

Ο Σόιγκου διευκρίνισε πως σκοπός της μερικής επιστράτευσης είναι η ενοποίηση στα κατεχόμενα εδάφη στην Ουκρανία και ο έλεγχός τους.

Η επιστράτευση του ρωσικού στρατού ήταν απαραίτητη για την επίτευξη των διακηρυγμένων στόχων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Η ανάπτυξη εκατοντάδων χιλιάδων στρατιωτών θα αφαιρέσει πρώτα από όλα τον παράγοντα της αριθμητικής υπεροχής των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας, το καθεστώς του Κιέβου έχει επιστρατεύσει σχεδόν 300 χιλιάδες ανθρώπους στην Ουκρανία. Αυτή η υπεροχή επιτρέπει στους Ουκρανούς να ξεκινήσουν επιθετικές επιχειρήσεις, ανεξάρτητα από μεγάλες απώλειες, όπως για παράδειγμα κατά την ουκρανική επίθεση στην περιοχή της Χερσώνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail