Έξι στους 10 κατασκευαστές του Ηνωμένου Βασιλείου κινδυνεύουν να κλείσουν καθώς οι τιμές της ενέργειας εκτινάσσονται στα ύψη

pixel2013 / pixabay
Έξι στις 10 βρετανικές μεταποιητικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να κλείσουν, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, καθώς οι αυξανόμενοι λογαριασμοί ενέργειας και η ευρύτερη κρίση κόστους ζωής έχουν τους ιδιοκτήτες να αισθάνονται τη συμπίεση.

Τόμας Μπρουκ - rmx.news / Παρουσίαση Freepen.gr

Το MakeUK, ένας κατασκευαστικός οργανισμός λόμπι στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι το 42 τοις εκατό των κατασκευαστών έχουν δει τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος να αυξάνονται κατά 100 τοις εκατό τους τελευταίους 12 μήνες και το 32 τοις εκατό έχουν επίσης διπλασιάσει το λογαριασμό του φυσικού αερίου.

Η άνοδος των τιμών οδήγησε το 13% των κατασκευαστών να μειώσουν ήδη τις ώρες λειτουργίας τους και το 12% να αναγκαστεί να προβεί σε περικοπές θέσεων εργασίας ως άμεσο αποτέλεσμα των αυξημένων λογαριασμών ενέργειας. Η πλειονότητα των επιχειρήσεων προειδοποιεί πως εάν οι λογαριασμοί συνεχίσουν να αυξάνονται φέτος και αυξάνονται πάνω από 50 τοις εκατό όπως αναμενόταν, το κλείσιμο και οι απολύσεις «θα καταστούν αναπόφευκτες».

Η ομάδα εξέδωσε τη Δευτέρα ένα προτεινόμενο σχέδιο 100 ημερών για την επερχόμενη πρωθυπουργό. Περιλαμβάνει μια πρόσκληση για προϋπολογισμό έκτακτης ανάγκης, απαίτηση να ανατεθεί στη Συμβουλευτική Επιτροπή Μετανάστευσης (MAC) να επανεξετάσει τη Λίστα Ελλείψεων Επαγγελμάτων (SOL), η οποία περιγράφει βασικούς ρόλους θέσεων εργασίας με υψηλή ζήτηση στο ΗΒ για να επιτρέψει στις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν πιο εύκολα από το εξωτερικό· και μια γενική αναθεώρηση της εισφοράς μαθητείας «για να διασφαλιστεί πως οι Βρετανοί είναι μεταξύ των πιο παραγωγικών και πιο εξειδικευμένων εργαζομένων στον κόσμο».

Την περασμένη εβδομάδα, η αμερικανική επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs προέβλεψε ότι ο πληθωρισμός θα μπορούσε να αυξηθεί στο εντυπωσιακό 22% στο Ηνωμένο Βασίλειο το επόμενο έτος, εάν η τρέχουσα άνοδος στις τιμές χονδρικής ενέργειας συνεχιστεί όπως αναμενόταν.

Το ανώτατο όριο της τιμής της ενέργειας, το οποίο περιορίζει το ποσό που οι εταιρείες ενέργειας μπορούν να χρεώνουν τους εγχώριους καταναλωτές στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσε να αυξηθεί κατά περισσότερο από 80% στην επόμενη αναθεώρησή του τον Ιανουάριο, κάτι που η τράπεζα προειδοποιεί ότι θα «σημαίνει πως ο ονομαστικός πληθωρισμός θα κορυφωθεί στο 22,4%.

Ο πληθωρισμός στη Βρετανία έφτασε σε διψήφια επίπεδα για πρώτη φορά από τη δεκαετία του 1980 τον Ιούλιο, και αν πραγματοποιούνταν οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs, το κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο θα πλησίαζε στο να αγγίξει το μεταπολεμικό ρεκόρ της χώρας του πληθωρισμού 24,5 τοις εκατό τον Αύγουστο του 1975.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail