Πέντε σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες 100 ώρες

Αν νομίζετε ότι δε συμβαίνει τίποτα, τότε δεν έχετε δώσει σημασία. Τις τελευταίες 100 ώρες, υπήρξε μια μυστηριώδης επίθεση στο σύστημα αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream, δύο τερατώδεις καταιγίδες απείλησαν τη Βόρεια Αμερική, η NASA χτύπησε ένα διαστημόπλοιο σε έναν αστεροειδή για να τον βγάλει εκτός πορείας και η συνεχιζόμενη συντριβή του χρηματιστηρίου έφτασε ένα νέο επίπεδο όταν ο Dow Jones Industrial Average έπεσε επίσημα σε bear market τη Δευτέρα. Θα έλεγα ότι είναι ένα αρκετά ενεργό 100ωρο, αλλά φυσικά αυτό είναι μόνο η αρχή. Πιστεύω πως τα παγκόσμια γεγονότα θα συνεχίσουν να επιταχύνονται τους επόμενους μήνες, αλλά εν τω μεταξύ το μεγαλύτερο μέρος του γενικού πληθυσμού εξακολουθεί να υποθέτει ότι τα πράγματα τελικά θα «επιστρέψουν στην κανονικότητα» με κάποιο τρόπο.

Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ζούμε σε περιόδους που συμβαίνουν τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα ώστε είναι πραγματικά δύσκολο να συμβαδίσουμε με όλα αυτά.

Προσωπικά, περιμένω πλήρως τα πράγματα να γίνουν ακόμα πιο «ενδιαφέροντα» τώρα που το καλοκαίρι τελείωσε και σίγουρα ξεκινάμε άψογα. Ακολουθούν 5 σημαντικά γεγονότα που συνέβησαν τις τελευταίες 100 ώρες…

#1 Μια σειρά εκρήξεων προκάλεσε «πρωτοφανείς» ζημιές στους αγωγούς Nord Stream 1 και Nord Stream 2:

Το σύστημα αγωγών φυσικού αερίου Nord Stream υπέστη «πρωτοφανή» ζημιά σε τρεις υπεράκτιες γραμμές στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας μέσα σε μια μέρα, δήλωσε την Τρίτη η Nord Stream AG, ο διαχειριστής του δικτύου.

Η AG είπε πως ήταν αδύνατο να εκτιμηθεί πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργική ικανότητα του συστήματος δικτύου αερίου.

«Η καταστροφή που σημειώθηκε την ίδια μέρα ταυτόχρονα σε τρεις χορδές των υπεράκτιων αγωγών φυσικού αερίου του συστήματος Nord Stream είναι άνευ προηγουμένου. Δεν είναι ακόμη δυνατό να εκτιμηθεί ο χρόνος αποκατάστασης της υποδομής μεταφοράς φυσικού αερίου», είπε ο φορέας εκμετάλλευσης στους δημοσιογράφους.

Όπως ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο, αυτοί οι αγωγοί είναι πολύ καλά κατασκευασμένοι και με εξαιρετικό πάχος. Για να καταστραφούν, θα χρειάζονταν πολύ μεγάλες εκρήξεις, και προφανώς αυτό ακριβώς συνέβη. Στην πραγματικότητα, οι εκρήξεις που κατέστρεψαν αυτούς τους αγωγούς ήταν τόσο μεγάλες που στην πραγματικότητα καταγράφηκαν σε κλίμακα Ρίχτερ. Πολλοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι επιμένουν ότι αυτό δε θα μπορούσε να ήταν ατύχημα, και συμφωνώ μαζί τους.

Αλλά αν αυτό δεν ήταν ατύχημα, ποιος ήταν υπεύθυνος;

#2 Η Φιόνα αποδείχθηκε ότι ήταν μια πραγματικά ιστορική καταστροφή για τους γείτονές μας στο βορρά. Έπληξε βίαια στη Νέα Σκωτία το Σάββατο και μας λένε πως ήταν μια από τις πιο ισχυρές καταιγίδες σε ολόκληρη την ιστορία του Καναδά:

Η Φιόνα, η πιο ισχυρή καταιγίδα της φετινής περιόδου των τυφώνων στον Ατλαντικό, βρυχήθηκε στην ακτή στην ανατολική Νέα Σκωτία τα ξημερώματα του Σαββάτου ως ένα από τα ισχυρότερα συστήματα που έπληξαν ποτέ την περιοχή, καταστρέφοντας την ηλεκτροδότηση, γκρεμίζοντας δέντρα και αναγκάζοντας τους κατοίκους να φύγουν.

Σε όλη τη Nova Scotia, 414.000 νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα, ή περίπου το 80% των πελατών της Nova Scotia Power. Χιλιάδες άλλοι χτυπήθηκαν και σε γειτονικές περιοχές.

Αυτή ήταν σίγουρα μια «καταιγίδα τέρας», αλλά φαίνεται ότι μια ακόμη μεγαλύτερη καταιγίδα θα μπορούσε να πλήξει τη Φλόριντα…

#3 Την Τρίτη, ο τυφώνας Ian ενισχύθηκε σε «μεγάλο τυφώνα κατηγορίας 3» και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως θα μπορούσε πραγματικά να μετατραπεί σε καταιγίδα κατηγορίας 4 προτού τελικά συγκρουστεί με τη δυτική ακτή της Φλόριντα την Τετάρτη:

Το κέντρο του Ίαν θα μπορούσε να μετατραπεί σε τυφώνα κατηγορίας 4 καθώς συνεχίζει να κινείται πάνω από τον Κόλπο, ανέφεραν οι μετεωρολόγοι του NBC News.

Ο Ίαν θα συνεχίσει να εντείνεται σήμερα έως την Τετάρτη καθώς πλησιάζει τη δυτική ακτή της Φλόριντα την Τετάρτη «ως ένας εξαιρετικά επικίνδυνος μεγάλος τυφώνας», σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Χωρίς αμφιβολία, ο Ian είναι μια πολύ επικίνδυνη καταιγίδα και έχει τη δυνατότητα να προκαλέσει τεράστια ζημιά μόλις φτάσει στην ακτή.

#4 Τη Δευτέρα, η NASA έριξε ένα διαστημόπλοιο σε έναν αστεροειδή για πρώτη φορά στην ιστορία, προκειμένου να δει αν θα μπορούσε να αλλάξει την τροχιά του γιγάντιου διαστημικού βράχου…

Η αποστολή DART της NASA χτύπησε στο Δήμορφο, έναν μικρότερο διαστημικό βράχο που περιβάλλει έναν μεγαλύτερο αστεροειδή που ονομάζεται Δίδυμος, για να δει αν θα μπορούσε να εκτρέψει την τροχιά ενός πιθανού μελλοντικού αστεροειδούς που θα απειλούσε τη ζωή στη Γη. Οι επιστήμονες θα παρακολουθούν στενά το σύστημα Δίδυμος για να δουν πόσο άλλαξε η τροχιά του Δήμορφου – αυτά τα αποτελέσματα δε θα έρθουν για τουλάχιστον άλλους δύο μήνες.

Η επιβεβαίωση της επιτυχημένης δοκιμής πλανητικής άμυνας της NASA ήρθε δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση 14.000 mph στις 7:14 ET (00:14 BST), προκαλώντας χειροκροτήματα στην ομάδα εδάφους στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Φυσικής του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στο Μέριλαντ. 'Επιτυχία αντίκτυπου!' έγραψε στο Twitter μετά τη σύγκρουση του διαστημικού σκάφους DART με τον αστεροειδή των 560 ποδιών, περίπου 6,7 εκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη.

Διενεργεί η NASA τέτοιο τεστ για συγκεκριμένο λόγο;

Αν ναι, δε θα το παραδεχόντουσαν ποτέ.

Προσωπικά, έχω την αίσθηση ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ιστορία που δεν έχει τελειώσει.

#5 Οι τιμές των αμερικανικών μετοχών συνεχίζουν να καταρρέουν.

Σε αντίθεση με το κραχ του 2008, αυτό που έχουμε δει μέχρι στιγμής το φθινόπωρο του 2022 ήταν αργό και σταθερό.

Αλλά οι τιμές συνεχίζουν να πέφτουν.

Τη Δευτέρα, ο βιομηχανικός μέσος όρος του Dow Jones εισήλθε επίσημα στην επικράτεια της bear market.

Και μετά την Τρίτη ο Dow έπεσε λίγο περισσότερο.

Συνολικά, ο Dow έχει πλέον υποχωρήσει 21,2 τοις εκατό από το προηγούμενο υψηλό όλων των εποχών, ο S&P 500 έχει υποχωρήσει 24,3 τοις εκατό από το ρεκόρ που σημείωσε τον Ιανουάριο και ο Nasdaq έχει υποχωρήσει περισσότερο από 33 τοις εκατό από το ανώτατο όριο που έφτασε τον περασμένο Νοέμβριο.

Το ποσό του πλούτου που έχει ήδη εξαφανιστεί είναι απολύτως συγκλονιστικό. Στην πραγματικότητα, το Forbes αναφέρει ότι οι πλουσιότεροι μεγιστάνες της τεχνολογίας έχουν χάσει συλλογικά 315 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο χρόνο:

Οι τιμές των μετοχών έχουν πέσει και ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε, καθιστώντας τα μέλη της λίστας 400 του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ κατά 500 δισεκατομμύρια δολάρια συλλογικά φτωχότερα από πέρυσι. Οι πλουσιότεροι μεγιστάνες της τεχνολογίας έχουν δεχτεί το κύριο βάρος της ήττας: Έχουν χάσει συνολικά 315 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρή περιουσία από το φθινόπωρο του 2021—που αντιπροσωπεύουν σχεδόν τα δύο τρίτα της συνολικής πτώσης του πλούτου του Forbes 400.

Πώς θα σας φαινόταν αν εσείς και οι φίλοι σας χάνατε 315 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόλις ένα χρόνο;

Δυστυχώς, φαίνεται πως θα έρθουν πολύ περισσότερες αναταραχές στη Wall Street τους επόμενους μήνες.

Τα οικονομικά προβλήματα ξεσπούν σε όλο τον κόσμο, περισσότεροι πόλεμοι είναι στον ορίζοντα και ο πλανήτης μας συνεχίζει να χτυπιέται από τη μία καταστροφή μετά την άλλη.

Είναι σχεδόν σαν να έχουμε μπει σε κάποιο είδος «τέλειας καταιγίδας», αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι εκεί έξω ακόμα δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει.

Τα περίεργα γεγονότα των τελευταίων 100 ωρών δεν αποτελούν ανωμαλία.

Ζούμε σε μια εποχή που συμβαίνουν πραγματικά περίεργα πράγματα σε τακτική βάση και έχω την αίσθηση ότι το υπόλοιπο του 2023 θα μας φέρει πολλές περισσότερες εκπλήξεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail