Οι Κούρδοι αντάρτες κατέρριψαν 10 τουρκικά ελικόπτερα μέσα σε τέσσερις μήνες

Freepen.gr - Οι αντάρτες του HPG ανέφεραν ότι είχαν καταρρίψει τρία ελικόπτερα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πιο πρόσφατα, ένα ελικόπτερο Sikorsky καταρρίφθηκε στην περιοχή αντίστασης Amadiya το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου. Δύο ακόμη τουρκικά ελικόπτερα καταρρίφθηκαν στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τις αντάρτικες πηγές, τουλάχιστον 10 ελικόπτερα έχουν καταρριφθεί από τον περασμένο Απρίλιο, όταν η Τουρκία εξαπέλυσε νέα επίθεση εισβολής στις Ζώνες Άμυνας Medya που ελέγχονται από τους αντάρτες στο νότιο Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που βασίζονται στις δηλώσεις του Κέντρου Τύπου του HPG, καταρρίφθηκαν 2 ελικόπτερα στο Şikefta Birîndara, 2 ελικόπτερα στο Şehîd Fedekar, 2 ελικόπτερα στο Girê Amediyê, 1 ελικόπτερο στο Şehîd Şahin, 1 ελικόπτερο στο Girê Hakkarî, 1 ελικόπτερο στο Girê FM και 1 ελικόπτερο στο Girê Cûdî.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail