Μόσχα: Τα συστήματα ψύξης του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhzhya υπέστησαν ζημιές από τους ουκρανικούς βομβαρδισμούς

Freepen.gr - Η Ρωσία κάλεσε την αποστολή του ΔΟΑΕ να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια το συντομότερο δυνατό μετά τον βομβαρδισμό του εργοστασίου από το ουκρανικό πυροβολικό.

Η Ρωσία ελπίζει ότι οι εμπειρογνώμονες του ΔΟΑΕ θα επισκεφθούν τον πυρηνικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια πριν από τα τέλη Αυγούστου, δήλωσε ο Νεμπένζια, μόνιμος εκπρόσωπος στον ΟΗΕ. «Καλούμε την ηγεσία του ΟΗΕ και του ΔΟΑΕ να δείξουν την ηγεσία και την παγκόσμια ευθύνη τους και να υποδείξουν ξεκάθαρα την πραγματική πηγή της απειλής για την πυρηνική ασφάλεια του ZNPP», τόνισε.

Η Μόσχα τονίζει ότι εάν συμβεί μια καταστροφή στο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας, η ευθύνη για αυτό θα βαρύνει τους δυτικούς υποστηρικτές του Κιέβου.

Όπως σημειώνει η ρωσική ιστοσελίδα izvestia τα συστήματα ψύξης του πυρηνικού σταθμού της Zaporizhzhya υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα των ουκρανικών βομβαρδισμών.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail