Sözcü: Η Ελλάδα φτιάχνει γέφυρες στα νησιά - Κοντά στην Τουρκία η Μήλος, δε θα έπρεπε να κατοικείται η Κάλυμνος

Τι κι αν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης με μπροστάρη τη ναυαρχίδα της ερντογανικής παραληρηματικής προπαγάνδας διατυμπάνιζαν ότι η Ελλάδα είναι σε κάποιου είδους παράκρουση και φοβάται αδίκως την Τουρκία

Από: capital.gr

Η αντιστοίχου δόγματος τουρκική εφημερίδα Sözcü προειδοποιεί τους Τούρκους πολίτες ότι η Ελλάδα "θα χτίσει γέφυρα μεταξύ αμφισβητούμενων νησιών στο Αιγαίο".

Στο άρθρο ο προπαγανδιστής υπογράφων Γιασάρ Αντέρ, περνά ένα βήμα παραπέρα. Ενώ μέχρι τώρα κατά την τουρκική ρητορική τα νησιά κοντά στην Τουρκία, μεταξύ των οποίων η Κάλυμνος, δεν θα έπρεπε να είναι στρατιωτικοποιημένα όπως εσφαλμένως διατείνονται ότι επιβάλλει η Συνθήκη της Λωζάννης, τώρα ο Αντέρ λέει ότι η Κάλυμνος ούτε που θα έπρεπε να κατοικείται.

Ο αρθρογράφος ψευδώς λέει ότι "το έργο εκπονήθηκε το 2018", ενώ εκείνη τη χρονιά, απλώς το θέμα ήρθε εκ νέου στο προσκήνιο.

Το πρότζεκτ προέβλεπε την ένωση της Λέρου και της Καλύμνου με οδική διέλευση πάνω από συγκρότημα γεφυρών που εκτείνεται παράλληλα με το Μεγάλο Γλαρονήσι, το Μικρό Γλαρονήσι και τη Βελώνα, μήκους 760 μέτρων.  Πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο έργο που αποτελεί πάγιο αίτημα των δύο νησιών για πολλά χρόνια. Η ζεύξη Καλύμνου – Λέρου μπορεί να επεκταθεί αργότερα προς το νότο με τη ζεύξη Καλύμνου – Πλατύ – Ψέριμου.

Πέραν αυτών στη μελέτη που εκπονήθηκε περιλαμβάνονται και άλλα ζεύγη νησιών προς διασύνδεση, όπως:
- Άνδρος και Τήνος
- Μήλος και Κίμωλος
- Φολέγανδρος και Σίκινος

Κατά τη Sözcü αυτό είναι λόγος προς συναγερμό, καθώς τα εν λόγω νησιά βρίσκονται "μια ανάσα από την Τουρκία". "Σχεδιάζεται να συνδεθούν 10 νησιά κοντά στις τουρκικές ακτές με γέφυρες", αναφέρει ο αρθρογράφος.

Πέτρος Κράνιας

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail