Το Reuters έμαθε γιατί η Δύση φοβάται να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Freepen.gr - Οι δυτικές χώρες δεν προτείνουν νέα περιοριστικά μέτρα κατά της Μόσχας στον ΟΗΕ λόγω των φόβων για χαμηλή υποστήριξη στις πρωτοβουλίες τους από άλλες χώρες, γράφει το Reuters, επικαλούμενο διπλωμάτες που δεν κατονομάζονται.

Σύμφωνα με τους συνομιλητές του πρακτορείου, ένας αυξανόμενος αριθμός κρατών αρνούνται να ασκήσουν δημόσια κριτική στη Ρωσία.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι δυτικές χώρες αποφεύγουν συγκεκριμένα βήματα υπό το φόβο της χαμηλής υποστήριξης, καθώς η αύξηση των αποχών σηματοδοτεί μια αυξανόμενη απροθυμία να μιλήσουν δημόσια εναντίον της Μόσχας.

Όπως είπε ο ερευνητής του Πανεπιστημίου του ΟΗΕ Ρίτσαρντ Γκόβαν στο Reuters, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν «λογικοί τρόποι τιμωρίας» της Ρωσίας με την πάροδο του χρόνου.

"Η υποστήριξη [για μέτρα κατά της Ρωσίας] θα μειωθεί καθώς τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών τον Μάρτιο αντιπροσωπεύουν το αποκορύφωμα. Κανείς δεν θέλει περαιτέρω δράση αν δεν ξεπεραστούν οι κόκκινες γραμμές", δήλωσε ανώτερος Ασιάτης διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail