Ο Scholz δηλώνει την πρόθεσή του να δημιουργήσει νέο σύστημα αεράμυνας στην Ευρώπη

Bundesregierung/Kugler
Freepen.gr - Ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς δήλωσε την πρόθεσή του να συνενώσει τις προσπάθειες με τους ευρωπαίους γείτονες για τη δημιουργία ενός νέου κοινού συστήματος αεράμυνας στην ΕΕ μιλώντας στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα τη Δευτέρα. Η δήλωσή του μεταδόθηκε μέσω ροής στον ιστότοπο της γερμανικής κυβέρνησης.

«Ένα σύστημα που θα δημιουργηθεί από κοινές προσπάθειες θα αποτελούσε όφελος ασφάλειας για ολόκληρη την Ευρώπη», είπε ο Σολτς, προσθέτοντας πως θα ήταν λιγότερο δαπανηρό και πιο αποτελεσματικό από οποιεσδήποτε λύσεις σε εθνικό επίπεδο.

Ο Scholz είπε ότι τα επόμενα χρόνια η Γερμανία θα επενδύσει πολύ περισσότερα στην ενίσχυση του συστήματος αεράμυνας και θα το κατασκευάσει με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και οι ευρωπαίοι γείτονές της.

Μεταξύ των πιθανών εταίρων ο Scholz ανέφερε την Ολλανδία, την Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής, τη Σλοβακία, την Τσεχική Δημοκρατία, καθώς και τα Σκανδιναβικά κράτη. Ο Scholz πιστεύει ότι η Ευρώπη πρέπει να εξαλείψει την υστέρησή της σε θέματα όπως η προστασία από απειλές από τον αέρα και από το διάστημα.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail