Τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα KIRPI στο μέτωπο του Ντονμπάς

Στις 9 Αυγούστου, οι πρώτες στήλες τουρκικής κατασκευής οχημάτων Kirpi με προστασία από νάρκες εντοπίστηκαν στην Ουκρανία με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της Βερχόβνα Ράντα της Ουκρανίας από το κόμμα του Ζελένσκι, Υπηρέτης του Λαού, Γιούρι Μισιάγκιν, 50 τεθωρακισμένα οχήματα βρίσκονται ήδη στην πρώτη γραμμή. Σύμφωνα με πληροφορίες, 150 ακόμη οχήματα θα παραδοθούν από την Τουρκία στο εγγύς μέλλον.

Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποιεί αυτά τα οχήματα για επιχειρήσεις στις συριακές επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ.

Τα BMC Kirpis χρησιμοποιούνται κυρίως από τα τουρκικά στρατεύματα στις κοινές αποστολές περιπολίας Τουρκίας-Ρωσίας στη Συρία και σε άλλες επιχειρήσεις. Τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία προμήθευσε τους «μετριοπαθείς πληρεξούσιους» της στις συριακές επαρχίες Χαλέπι και Ιντλίμπ με διάφορα όπλα και εξοπλισμό μαζικά, συμπεριλαμβανομένου του Kirpis.

Το Mine-Resistant Ambush Protected όχημα Kirpi σχεδιάζεται και κατασκευάζεται από την BMC για τις ανάγκες των τουρκικών χερσαίων δυνάμεων. Διαθέτει θωρακισμένο κύτος που παρέχει προστασία από σφαιρίδια διάτρησης θωράκισης και θραύσματα βλημάτων πυροβολικού. Το κάτω τμήμα σε σχήμα V παρέχει προστασία από χειροβομβίδες και νάρκες ξηράς.
 
Να υποθέσουμε, ότι όπως και με τα ΤΒ2, η Τουρκία δεν τα χάρισε αλλά τα πούλησε, και το Κίεβο τα αγόρασε με τα χρήματα που του στέλνουν οι φορολογούμενοι των δυτικών κρατών; Δηλαδή, μήπως κι εμείς πληρώνουμε τις business των Τούρκων; 
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail