Οι Κούρδοι της Ροζάβα ζητούν αποφασιστική δράση για τις τουρκικές επιθέσεις

Ανακοίνωση προς την κοινή γνώμη εξέδωσε η Αυτόνομη Διοίκηση Βόρειας και Ανατολικής Συρίας AANES, ενόψει της στρατιωτικής κλιμάκωσης της τουρκικής κατοχής και της υλοποίησης συνεχών επιθέσεων στη Βόρεια και Ανατολική Συρία.

Στην ανακοίνωσή της, η Αυτόνομη Διοίκηση αναφέρθηκε στη διεθνή σιωπή, ιδιαίτερα από τις εγγυήτριες δυνάμεις της κατάπαυσης του πυρός, και είπε ότι «τα πράγματα πάνε προς την κλιμάκωση και πλήττουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής».

Και η δήλωση ανέφερε: «Αν και οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με την Τουρκία υπό το φως της απειλής της για έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης επιβεβαίωσαν την έλλειψη προτίμησης για στρατιωτική λύση, αλλά σε αντάλλαγμα βλέπουμε σήμερα και συστηματικά να υπάρχει άμεση τουρκική επίθεση εναντίον μας σε περιοχές μέσω UAV που στοχεύουν κατοικημένες περιοχές και άφησε πίσω η επιθετικότητά της μάρτυρες αμάχων, καταστροφή υποδομών και υπό το πρίσμα της συνέχισης αυτής της επιθετικότητας και εν μέσω της διεθνούς σιωπής που επικρατεί, ειδικά από τις δυνάμεις που είναι εγγυητές της κατάπαυσης του πυρός και που απέρριψαν την τουρκική στρατιωτική επέκταση, τα πράγματα πάνε προς την κλιμάκωση και πλήττουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής.

Και αυτός είναι ένας επικίνδυνος δείκτης που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη κλιμάκωση. .

Η δήλωση καλεί επίσης τις αρμόδιες αρχές να επέμβουν για να αποτρέψουν την επιθετικότητα και να αποτρέψουν την τουρκική απειλή και τονίζεται ότι στόχος είναι η περαιτέρω επέκταση και κατοχή και η ηθική υποστήριξη στο ISIS/Daesh και τους πυρήνες του: Επιχειρήσεις κατά πόλεων και εναντίον του λαού μας και περιοχών, είναι ένα προκλητικό μέτρο που στοχεύει στην περαιτέρω τουρκική επέκταση και κατοχή, για να μην αναφέρουμε τη μεγάλη ηθική υποστήριξη που αντλούν από αυτό το τουρκικό μέτρο το ISIS/Daesh και οι πυρήνες του, καθώς και οι ομάδες μισθοφόρων πιστών στην Τουρκία που ήταν και εξακολουθούν να είναι η αιχμή του δόρατος της Τουρκίας στην καταστροφή της Συρίας και τον αφανισμό των λαών και των περιοχών της.

Η Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής ANNES Συρίας επιβεβαίωσε ότι η επιθετική προσέγγιση θα οδηγούσε τον λαό να σηκωθεί και να αντισταθεί με κάθε μέσο. Η δήλωση καταλήγει: «Η συνέχιση αυτής της επιθετικής προσέγγισης αναμφίβολα θα οδηγήσει στο να ξεσηκωθεί ο λαός μας και να αντισταθεί με όλα τα μέσα και δυνατότητες για να διατηρήσει τις περιοχές, τους θεσμούς και τα κέρδη του».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail