Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης Ελλάδας – Κύπρου «ΣΑΛΑΜΙΣ – 04/22»

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022 πραγματοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή νοτίως του λιμένα της Λεμεσού και εντός της περιοχής ευθύνης Έρευνας – Διάσωσης της Κυπριακής Δημοκρατίας που οριοθετείται από το FIR Λευκωσίας, η Άσκηση με την επωνυμία «ΣΑΛΑΜΙΣ-04/22», υπό τον συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) της Κύπρου.

Σκοπός της Άσκησης ήταν η εξάσκηση και εκπαίδευση των συμμετεχόντων σε διαδικασίες Search and Rescue (SAR), η επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας, καθώς και η ενίσχυση και εμβάθυνση του επιπέδου συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Άσκηση «ΣΑΛΑΜΙΣ – 04/22» με την Φρεγάτα (Φ/Γ) ΥΔΡΑ και η Κυπριακή Δημοκρατία με το Ελικόπτερο AW-139 της 460 Μοίρας Έρευνας – Διάσωσης.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail