Οι Ρώσοι καταστρέψανε αποθήκη πυρομαχικών με πυραύλους HIMARS κοντά στην Οδησσό

Freepen.gr - Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν με πυραύλους κρουζ Kalibr μια αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή της Οδησσού, όπου ήταν αποθηκευμένοι πύραυλοι για τους αμερικανικούς εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών HIMARS, δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

«Υψηλής ακρίβειας θαλάσσιοι πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς Kalibr κοντά στο χωριό Mayorskoye στην περιοχή της Οδησσού κατέστρεψαν μια αποθήκη πυρομαχικών με πυραύλους για τα αμερικανικά συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης HIMARS και τα δυτικής κατασκευής αντιαεροπορικά συστήματα», είπε ο Konashenkov.

Ο Kalibr είναι ένας ρωσικός πύραυλος κρουζ που αναπτύχθηκε και παρήχθη από το γραφείο σχεδιασμού Novator στο Αικατερινούπολη. Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν επί του παρόντος δύο τροποποιήσεις αυτών των πυραύλων: Kalibr-NK (βασισμένο σε πλοίο) και Kalibr-PL (τοποθετημένο σε υποβρύχια).

Τα ακριβή χαρακτηριστικά του Kalibr δεν είναι γνωστά με βεβαιότητα. Σύμφωνα με διάφορα στοιχεία, το βεληνεκές αυτών των πυραύλων είναι έως 375 km κατά θαλάσσιων στόχων και έως 2.600 km κατά χερσαίων στόχων, το μέγιστο βάρος της κεφαλής είναι 500 kg.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail