Η Τουρκία απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να επιλύσουν το θέμα των μαχητικών F-16 το συντομότερο δυνατό

hvkk.tsk.tr
Freepen.gr - Η Τουρκία αντιτάχθηκε στην καθυστέρηση της αγοράς μαχητικών αεροσκαφών F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και απαιτεί από το Πεντάγωνο να υποβάλει το θέμα στο αμερικανικό Κογκρέσο, γράφει η εφημερίδα Sabah το Σάββατο, επικαλούμενη πηγές. 

Η Τουρκία σχεδιάζει να αγοράσει 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16 από τις Ηνωμένες Πολιτείες και να αναβαθμίσει άλλα 80 στο οπλοστάσιό της.

«Η Τουρκία δε θέλει να υποβληθεί αυτό το θέμα σε μια μακροχρόνια και παρατεταμένη διαδικασία. Για το λόγο αυτό διαπραγματεύεται με το Πεντάγωνο και απαιτεί να κατατεθεί το θέμα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ», γράφει η εφημερίδα. 

Η εφημερίδα διευκρινίζει ότι «αν χρησιμοποιηθεί αυτή η μέθοδος, το Κογκρέσο πρέπει να εγκρίνει το θέμα μέσα σε ορισμένο χρονικό διάστημα».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail