DPR: Η Ουκρανία διαθέτει πυραύλους για HIMARS με βεληνεκές 120 και 150 χιλιόμετρα

US Marine Corps / Cpl. Ουτζιάν Γκοσούν
Freepen.gr - Ο Αναπληρωτής Διοικητής της Λαϊκής Πολιτοφυλακής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Έντουαρντ Μπασουρίν, πιστεύει ότι πύραυλοι για συστήματα δυτικών HIMARS με βεληνεκές 120 και 150 χιλιομέτρων βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία.

"Τα χτυπήματα πραγματοποιούνται από διάφορα συστήματα - HIMARS, το οποίο έχει δηλωμένο βεληνεκές πτήσης έως και 70 χιλιόμετρα. Υποθέτουμε ότι πύραυλοι με βεληνεκές 120 και 150 (χιλιόμετρα) υπάρχουν ήδη στην Ουκρανία. Επίσης τα πυροβολικά συστήματα είναι διαφορετικά. Υπάρχουν αμερικανικά, υπάρχουν γερμανικά, γαλλικά, πολωνικά. Το πρότυπο διαμετρήματος είναι το ίδιο, επομένως μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαφορετικά συστήματα", είπε ο Μπασουρίν στους δημοσιογράφους.

Ο Μπασουρίν υπέθεσε τον Ιούλιο πως οι παραδόσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς για το αμερικανικό HIMARS MLRS στην Ουκρανία ήταν ήδη σε εξέλιξη, αν και η αμερικανική πλευρά, όπως υπενθύμισε, δήλωσε ότι τα βλήματα που προμηθεύονταν για τις εγκαταστάσεις HIMARS δε θα είχαν βεληνεκές άνω των 80 χιλιομέτρων.

Πιστεύει επίσης ότι οι Ουκρανοί μαχητές, βομβαρδίζοντας τη γραμμή του Ντόνετσκ, ελπίζουν να εκτρέψουν τα πυρά του πυροβολικού από την πρώτη γραμμή.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail