Daily Express: Η Βρετανία σχεδιάζει κίνητρα για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής

Julius_Silver / pixabay
Freepen.gr - Η National Grid, ο φορέας εκμετάλλευσης του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου, σχεδιάζει μέτρα τόνωσης για τους κατοίκους της χώρας, οι οποίοι θα μειώσουν την κατανάλωση ενέργειας κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα κατά τις πιο πολυσύχναστες ώρες, ανέφερε η εφημερίδα Daily Express.

Σύμφωνα με αυτήν, το Εθνικό Δίκτυο θέλει οι άνθρωποι να απενεργοποιούν τις οικιακές συσκευές που καταναλώνουν ενέργεια, όπως πλυντήρια ρούχων και κονσόλες παιχνιδιών, τις ώρες αιχμής. Σημειώνεται ότι για τον σκοπό αυτό η εταιρεία σχεδιάζει να πληρώσει έως και έξι λίρες για κάθε κιλοβατώρα που εξοικονομείται σε όσα νοικοκυριά μειώνουν την κατανάλωση ρεύματος από τις 17.00 έως τις 20.00. 

Ένα τέτοιο σχέδιο θα μπορούσε να εφαρμοστεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, εάν εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή ενέργειας Ofgem.

«Αναπτύσσουμε μια νέα υπηρεσία που θα είναι διαθέσιμη στους καταναλωτές καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα», δήλωσε εκπρόσωπος της National Grid.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ένα παρόμοιο πρόγραμμα πληρωμών είχε ήδη δοκιμαστεί τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, όταν σε 105.000 πελάτες της Octopus Energy ζητήθηκε να απενεργοποιήσουν τις ηλεκτρικές συσκευές για δύο ώρες. Τα νοικοκυριά που μείωσαν την κατανάλωση ρεύματος κατά 30-40% πληρώθηκαν με 22,7 πένες για κάθε εξοικονομούμενη κιλοβατώρα, σημειώνει η εφημερίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail