Ένας ηθοποιός Γ' διαλογής μας στέλνει στον όλεθρο - Οι νέες απαιτήσεις Ζελένσκι για ειρηνευτικές συνομιλίες

Freepen.gr - Δε θα υπάρξουν άλλες ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία εάν οι Ουκρανοί αιχμάλωτοι υποβληθούν σε μια «παράσταση δίκης», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βλαντιμίρ Ζελένσκι, επί των ημερών του οποίου η χώρα του έχει χάσει το μεγαλύτερο τμήμα της ακτογραμμής της.

Οι αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) δήλωσαν προηγουμένως ότι σχεδιάζουν δικαστήρια για ύποπτα εγκλήματα πολέμου που διέπραξαν ουκρανικά στρατεύματα, συμπεριλαμβανομένου του τάγματος Azov, του οποίου οι τάξεις περιλαμβάνουν μαχητές με ανοιχτά εθνικιστικές και νεοναζιστικές απόψεις.

«Αν γίνει αυτή η απεχθής δίκη επίδειξης… Αυτή θα είναι η γραμμή πέρα ​​από την οποία είναι αδύνατες οι διαπραγματεύσεις. Η Ρωσία θα αποκοπεί από οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις», είπε ο Ζελένσκι σε βιντεοφωνική ομιλία νωρίς τη Δευτέρα, προσθέτοντας πως μια τέτοια δίκη θα συνιστούσε παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Η δήλωση του Ζελένσκι έρχεται μετά την εμφάνιση φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να δείχνουν μεγάλα κλουβιά να τοποθετούνται στη σκηνή της Φιλαρμονικής της Μαριούπολης. Η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας, η GUR, είπε πως τα κλουβιά θα χρησιμοποιηθούν για να στεγάσουν Ουκρανούς στρατιώτες που συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις και τις δυνάμεις του Ντονμπάς κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.

Ο επικεφαλής της DPR Ντένις Πουσίλιν δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων TASS αυτό το μήνα ότι "ενεργές προετοιμασίες" για το δικαστήριο ήταν σε εξέλιξη. «Το πρώτο δικαστήριο πιθανότατα θα διεξαχθεί στη Μαριούπολη. Θα διοργανωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού», είπε ο Πουσίλιν.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχουν σταματήσει από την άνοιξη με τη διαφορά πως έκτοτε η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα περισσότερο περίπλοκη και δύσκολη. Παραμένει πάντως παράδοξο το πως ο Ζελένσκι διατηρεί τη θέση του.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail