Ο αντιπρόεδρος της Bundestag ζητά την άμεση λειτουργία του Nord Stream 2

North Stream 2 / Nikolai Ryutin
Freepen.gr - Ο αντιπρόεδρος της γερμανικής Bundestag, Βόλφγκανγκ Κουμπίκι ζήτησε την άμεση έναρξη του αγωγού Nord Stream 2.

"Ο Ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομικών πρέπει να κάνει τα πάντα για να έχουμε περισσότερη ενέργεια. Πρέπει τώρα να ανοίξουμε αμέσως το Nord Stream 2 για να γεμίσουμε τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης αερίου για το χειμώνα", δήλωσε ο Κουμπίκι, εκπροσωπώντας το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (FDP) se συνέντευξη με την ομάδα μέσων ενημέρωσης RND.

Σύμφωνα με τον πολιτικό, το ρωσικό αέριο δε βελτιώνεται ή χειροτερεύει ανάλογα με τον αγωγό που προέρχεται. «Το αέριο από το Nord Stream 2 δε διαφέρει από το αέριο του Nord Stream 1. Είναι απλώς ένας διαφορετικός σωλήνας», πρόσθεσε.

Ο Nord Stream 2 είναι ένας αγωγός φυσικού αερίου χωρητικότητας 55 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως από τις ρωσικές ακτές μέσω της Βαλτικής Θάλασσας στη Γερμανία. Υλοποιήθηκε από τη Nord Stream 2 AG με μοναδικό μέτοχο, την Gazprom.

Η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου διήρκεσε τρία χρόνια και ολοκληρώθηκε το 2021, ωστόσο, ως απάντηση στην έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι δυτικές χώρες επέβαλαν μια σειρά κυρώσεων και η Γερμανία, ειδικότερα, διέκοψε την πιστοποίηση του Nord Stream. 2, το οποίο ήταν ήδη έτοιμο για λειτουργία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail