Η προσπάθεια των ΗΠΑ για την απομόνωση της Ρωσίας απέτυχε – Bloomberg

step-svetlana / pixabay
Freepen.gr - Η προσπάθεια των ΗΠΑ για την απομόνωση της Ρωσίας μέσω κυρώσεων δεν πέτυχε, καθώς οι μισές χώρες της Ομάδας των Είκοσι κορυφαίων παγκόσμιων οικονομιών αρνήθηκαν να υπογράψουν, ανέφερε την Παρασκευή το Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ανώτεροι αξιωματούχοι από κορυφαία δυτικά έθνη εκπλήσσονται από την έλλειψη υποστήριξης εντός της ευρύτερης G20, παρά τις προσπάθειές τους να υποστηρίξουν τους περιορισμούς κατά της Ρωσίας.

Η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Κίνα, η Ινδία, η Ινδονησία, το Μεξικό, η Σαουδική Αραβία, η Νότια Αφρική και η Τουρκία δεν έχουν προσχωρήσει στις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, την ΕΕ και τους συμμάχους τους Αυστραλία, Καναδά, Ιαπωνία και Νότια Κορέα. Ορισμένα κράτη, όπως η Κίνα και η Νότια Αφρική, επέκριναν ανοιχτά τους περιορισμούς. Οι χώρες της G20 αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% της παγκόσμιας οικονομικής παραγωγής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι λόγοι για την έλλειψη υποστήριξης περιλαμβάνουν ισχυρούς εμπορικούς δεσμούς, ιστορικές συγγένειες με τη Μόσχα και δυσπιστία προς τις πρώην αποικιακές δυνάμεις.
 

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail