Bloomberg: Ο Scholz εκβιάζει τους Γερμανούς για να λύσουν τα προβλήματα των ενεργειακών κολοσσών

Bru-nO / pixabay
Freepen.gr - Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και μέλη της κυβέρνησης εκβιάζουν τους Γερμανούς, προσπαθώντας να λύσουν τα προβλήματα των ενεργειακών εταιρειών σε βάρος τους, γράφει το Bloomberg.

Ο υπουργός Οικονομικών και Αντικαγκελάριος Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι η Uniper, η μεγαλύτερη εταιρεία φυσικού αερίου της Γερμανίας, θα μπορούσε να χρεοκοπήσει εάν καταργηθεί ο νέος φόρος για την αντιστάθμιση των διακυμάνσεων των τιμών των καυσίμων. Παράλληλα, τόνισε ότι το κλείσιμο της επιχείρησης θα φέρει στους Γερμανούς ακόμη πιο αρνητικές συνέπειες.

Οι αρχές σκοπεύουν να εισαγάγουν το νέο φόρο από την 1η Οκτωβρίου. Κάτοικοι της Γερμανίας επέκριναν το σχέδιο της κυβέρνησης, καθώς κερδισμένοι από αυτό θα είναι οι ενεργειακές εταιρείες. Ο Khabek, ως απάντηση στην αντίδραση των πολιτών εκβίασε πολιτικά λέγοντας ότι χωρίς το φόρο, η χώρα θα κατέρρεε.

Συνεπώς ας καταρρεύσουν οι πολίτες. Τα μνημόνια άλλωστε δοκιμάστηκαν πρώτα με επιτυχία στην Ελλάδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail