Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας με τα χέρια άλλων

Freepen.gr - Τα σχέδια των Ηνωμένων Πολιτειών να απομονώσουν τη Ρωσία στον κόσμο απέτυχαν, γεγονός που εξηγεί τις προσπάθειες της Ουάσιγκτον να χαρακτηρίσει τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας με τα χέρια άλλων, δήλωσε την Κυριακή η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Χρησιμοποιούν άλλους για να υλοποιήσουν την ιδέα τους [να προσθέσουν τη Ρωσία σε αυτόν τον κατάλογο]. Στην πραγματικότητα, τα κράτη της Βαλτικής έχουν ήδη μιλήσει σχετικά με αυτό το θέμα", είπε σε συνέντευξή της στο Voskresny Vecher (το απόγευμα της Κυριακής) με τον Vladimir Solovyov στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-1.

Τόνισε ότι η Δύση δεν κατάφερε να απομονώσει τη Ρωσία, όπως δεν κατάφερε να ακυρώσει τη ρωσική κουλτούρα και ιστορία. "Δε συνέβη. Ο κόσμος δεν έδωσε σημασία σε όλα όσα έλεγε η Ουάσιγκτον. Η Δύση έχει απομονωθεί από τη χώρα μας και στη συνέχεια πυροδότησε το Σχέδιο Β - να κάνει κακό όπου είναι δυνατόν. Κυρίως με πληρεξούσιο", είπε, προσθέτοντας πως η Ουάσιγκτον προτιμά να το κάνει μέσω εκείνων των χωρών που εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από λίγο καιρό. Σύμφωνα με τα λόγια της, οι κυβερνήσεις των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης δεν είναι «η ελίτ που είναι υπεύθυνη για τα βήματά της», και η Ουάσιγκτον το χρησιμοποιεί.

Υπενθύμισε ότι η Μόσχα εξήγησε ξεκάθαρα στην Ουάσιγκτον ποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό το βήμα (καταχώριση της Ρωσίας ως κράτος χορηγός της τρομοκρατίας). "Αν μπορούν να διαβάσουν, μάλλον καταλαβαίνουν. Το έχουμε πει πολλές φορές - όχι μόνο προφορικά, αλλά και σε γραπτά σχόλια, και μάλιστα τα μεταφράσαμε στα αγγλικά. Άρα, το ερώτημα είναι στους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε να κάνουμε. Αλλά τα πάντα έχει ειπωθεί πολλές φορές», τόνισε η Ζαχάροβα.


Το κοινοβούλιο της Λετονίας ενέκρινε την Πέμπτη δήλωση με την οποία αναγνωρίζει τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία ως τρομοκρατία και ανακηρύσσει τη Ρωσία ως κράτος χορηγό της τρομοκρατίας. Εκτός από αυτό, οι Λετονοί νομοθέτες κάλεσαν τις χώρες της ΕΕ να αναστείλουν την έκδοση βίζας εισόδου σε Ρώσους υπηκόους. Σχολιάζοντας αυτή τη δήλωση, η Ζαχάροβα είπε ότι τα βήματα της Λετονίας έχουν τις ρίζες τους στη σπλαχνική ξενοφοβία και στερούνται βάσης.

Η Ουκρανία κάλεσε επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες να προσθέσουν τη Ρωσία στον κατάλογο των κρατών που χορηγούν την τρομοκρατία. Οι ίδιες εκκλήσεις ακούστηκαν από αρκετούς αμερικανούς νομοθέτες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail