Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τις παραδόσεις όπλων δια θαλάσσης στην Ουκρανία

ΑFΡ / Sergey Βοbοk
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ έχουν επεκτείνει σημαντικά τις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία δια θαλάσσης εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία, δήλωσαν αξιωματούχοι του Πενταγώνου στην Washington Post το Σάββατο.

Το Πεντάγωνο βασίστηκε κυρίως σε φορτηγά αεροπλάνα για να στείλει «θανατηφόρα βοήθεια» στην ουκρανική κυβέρνηση κατά την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στη γειτονική χώρα.

Άρχισε να χρησιμοποιεί τις θαλάσσιες διαδρομές για ορισμένο εξοπλισμό λίγες εβδομάδες μετά το ξέσπασμα των μαχών στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ωστόσο, η αμερικανική θαλάσσια επιχείρηση «διευρύνθηκε σημαντικά» αργότερα την άνοιξη, όταν η Ουάσιγκτον άρχισε να στέλνει οβίδες και άλλα βαρέα όπλα, που απαιτούν πολλά πυρομαχικά μεγάλου διαμετρήματος, στο Κίεβο, σύμφωνα με την εφημερίδα.

«Μόλις αρχίσαμε να τους παρέχουμε οβίδες, ξέραμε ότι θα χρειαζόμασταν περισσότερα πυρομαχικά», είπε ο συνταγματάρχης του στρατού Στίβεν Πάθοφ, αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων στη Διοίκηση Μεταφορών των ΗΠΑ. «Έτσι, θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε λίγο περισσότερο μπροστά και μετά θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο sealift για να παρέχουμε αυτή την υποστήριξη και να τη φτάσουμε εκεί, μερικές φορές ακόμη και πριν από το αίτημα».

Τα αεροπλάνα είναι πολύ πιο γρήγορα στο να μεταφέρουν τα όπλα από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά τα πλοία μπορούν να μεταφέρουν πολύ περισσότερο φορτίο, επεσήμανε η εφημερίδα.

Η αλλαγή των μεθόδων παράδοσης του Πενταγώνου σηματοδότησε τη νέα φάση στη σύγκρουση καθώς «η Ουκρανία και οι εταίροι της εγκαταστάθηκαν σε έναν αναμενόμενο πόλεμο που θα μπορούσε να συνεχιστεί για μήνες ακόμη και ενδεχομένως και χρόνια», ανέφερε η Washington Post.

Αμερικανοί αξιωματούχοι άμυνας αρνήθηκαν να δώσουν λεπτομέρειες για τις συγκεκριμένες διαδρομές που χρησιμοποιεί το Πεντάγωνο για την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, σημειώνεται.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail