Μεγάλοι εισαγωγείς πετρελαίου και φυσικού αερίου γυρίζουν την πλάτη τους στην Αμερική και στρέφονται στα φθηνά ρωσικά προϊόντα

cegoh / pixabay
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Oilprice και το Bloomberg ένας από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς στον κόσμο, η Ινδία, γύρισε την πλάτη της στα Αμερικανικά (και τον δορυφόρων της) προϊόντα υδρογονανθράκων και στράφηκε στα φθηνά ρωσικά.

Του Ζαχαρία Μυτιληνιού

Οι πληροφορίες θέλουν την Ινδία να έχει μειώσει την εισαγωγή πετρελαίου από τις ΗΠΑ κατά 1.000.000 μετρικού τόνους, ρίχνοντας το μερίδιο των ΗΠΑ στο 5,4 % από 9,2 που ήταν πέρυσι τέτοια εποχή.

Αντίθετα αύξησε κατά 500% περίπου τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου φθάνοντας το μερίδιο στο 12,9% από 2,2% που ήταν πέρυσι. Μόνον τους τρεις πρώτους μήνες από την έναρξη των επιχειρήσεων στην Ουκρανία και την ώρα που η παγκόσμια ελίτ επέβαλε αυστηρές κυρώσεις στην Ρωσία, η Ινδία άδραξε την ευκαιρία και αγόρασε ρωσικά προϊόντα σε εξαιρετικά και προ κρίσεις τιμές διαθέτοντας 5,1 δις δολάρια.

Στο ίδιο πλαίσιο και η έτερη μεγάλη εισαγωγές πετρελαιοειδών, η Κίνα, στο τρίμηνο Μαρτίου Μαΐου, διπλασίασε τις εισαγωγές της από τη Ρωσία, διαθέτοντας 18,9 δις δολάρια για προϊόντα υδρογονανθράκων.

Το σημαντικό για τις «φιλικές χώρες» όπως τις αποκαλεί η Ρωσία είναι ότι όταν χρησιμοποιείται ΖΕΣΤΟ ΧΡΗΜΑ και κυρίως συνάλλαγμα (κίνηση στρατηγική για την ισχυροποίηση του εθνικού νομίσματος της Ρωσίας) η Ρωσία δε διστάζει να δίνει εκπτώσεις που ξεπέρασαν το 70%. Ναι καλά διαβάσατε ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ το 70%.

Την ώρα λοιπόν που η χώρα μας πλήρωνε 120 δολάρια το βαρέλι η Ινδία και η Κίνα πλήρωναν μόλις 35 δολάρια το βαρέλι, ενώ όταν η διεθνής τιμή έφτασε τα 100 δολάρια οι χώρες αυτές αγοράζουν με ταβάνι τα 25 δολάρια.

Τα συμπεράσματα δικά σας. Γιατί εμείς τελικά ήμαστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας…

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail